8 punktow 400zł za co?

03 Maj 2009, 21:08

miałem dziwną sytuację wyprzedzałem wleczące się seicento na terenie zabudowanym, wyprzedzalem z predkoscia 85 km/h tyle wyszlo na suszarce chociarz nie skonczylem manewru a kobitka ze strachu malo nie wpadla do rowu zostalem zatrzymanu w trakcie manewru podobno trzeba osiagnac taka predkosc zeby bezpiecznie wyprzedzic pan policjant byl innego zdania czy to legalne? :?:
rafal999
Nowicjusz

Miejscowość: pruszkow

03 Maj 2009, 23:01

Przepisy mówią wyraźnie - w terenie zabudowanym max prędkość to 50 km/h.Jeżeli jechałeś 85,to przekroczyłeś o 35 km/h.Nie rozumiem o co ci chodzi?
Jak ktoś jedzie 50 km/h i jest to teren zabudowany,to nie masz prawa go wyprzedzić,ponieważ jeżeli to zrobisz,to musisz przekroczyć te 50 km/h.Proste i logiczne.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

04 Maj 2009, 21:06

jezeli jade 50km/h i zblizam sie do innego samochodu z zawrotną predkoscia wyprzedzam staram sie to robic plynnie po czym chcialem wrocic do 50 km/h nie wiem czy jest to aktualne czy nie ale kiedys bylo napisane ze mozna chwilowo uzyskac wyzszą predkosc do wyprzedzania po czym powrocic do dozwolonej ale widocznie sie myle zaznaczam ze jestem zawodowym kierowcą i troche kilometrow juz przejechalem i nigdy podobna rzecz mnie nie spotkala ale mimo wszystko dzieki za sprostowanie człowiek uczy się na błędach!!!!!
rafal999
Nowicjusz

Miejscowość: pruszkow