Ossy napisał(a):Masz 8 tysięcy na auto, więc celujesz w auta pełnoletnie (z okolic 2000 roku). Diesle to będą miały grubo ponad 300 tys. km realnego przebiegu. Większość osób jak pojawi się droga awaria to naprawi je byle jak i opchnie. Te auta, które rozważasz mają dwumasę i/lub wtrysk CR. Zobacz ile kosztuje naprawa tych podzespołów w takim 2.4 JTD...
Wszystkiego jestem świadomy i napisałem to w pierwszym poście. Mając wybór diesel vs. benzyna wybiorę diesla. Po prostu lpg założyć się nie opłaca (a z lpg kupić prawie nie da). Powoli przekonuję się do założenia, że ewentualna naprawa diesla za kwotę jaką zapłacę za założenie instalacji da mi spokój z danym elementem na cały okres użytkowanie przeze mnie auta.
A zawsze mam to prawdopodobieństwo, że przez te powiedzmy 3 lata mojego użytkowania i 40kkm nic konkretnego mi się nie wysypie, małe ale jest (a lpg wkładam na pewno już na starcie)
Ossy napisał(a):Toyota Avensis I 1.6, 1.8 110KM lub 2.0 128KM lub grupa VAG:
Skoda Octavia I
VW Golf IV, Bora
Audi A3 8L
Gdybym miał coś z tego kupić to już wolałbym lagunę 1, serio, przynajmniej nie będę miał korbek w drzwiach, nie stoi na każdym rogu ulicy i mam mniejsze prawdopodobieństwo kupna auta po kimś, kto woził nim buraki i naprawiał trytytkami. Sorry, takich mamy w tym kraju użytkowników vag'ów. Inna sprawa - te auta sa imo meeeega przepłacane, zwłaszcza a3. Toledo biorę pod uwagę ale tak jak napisałem w 1 poście, z lpg tego po prostu nie ma. W województwie małopolskim dokładnie jedna sztuka, która mnie interesuje - bo z 1.6 nie zamierzam się męczyć. Ale dzięki za typy
Ossy napisał(a):Jeśli dobrze sprawdzisz pod kątem blach to może jeszcze coś innego z Japonii.
Jedna sprawa to sprawdzenie a inna moje garażowanie pod blokiem + ilość soli w Krakowie, po prostu się, że po pierwszej zimie będę miał pół rudego auta na zewnątrz + cały spód.
galakty napisał(a):Może Octavia? Proste do bólu auto, proste silniki a będzie mniej zajechane od Golfów czy Audi.
Zdaję sobie sprawę, że octavia będzie tania ale wszechobecna nuda i tandeta mnie odstrasza - mam już kolejną firmową skodę i nie chcę wydawać własnych pieniędzy na auto tej marki.
Jeśli stilo odpada to zostawiam ar, 307 i volvo. Zapewne w takiej kolejności będę szukał