8k - ekonomiczny

07 Paź 2008, 21:19

witam, chcialbym kupic auto do 8k.
bede poruszal sie nim w zdecydowanej wiekszosci po miescie.
zalezy mi glownie na niskim spalaniu, ale oczywiscie nie chcialbym zeby to byl jakis okrutny muł. chcialbym rowniez zeby bylo w miare bezawaryjne. a jesli nie to bylbym wdzieczny gdybyscie napisali jak wyglada sprawa z czesciami zamiennymi.
jesli chodzi o wyposazenie to oczywiscie z checia znalazbym auto z klima czy alufelgami, ale to nie jest konieczne.

wybralem kilka aut (podalem je w kolejnosci od tego ktorego zakupu jestem najblizej)

Toyota Corolla (1.4 bedzie ok?)
VW Polo (bez znaczenia jakie paliwo)
Honda Civic (hatchback 1.5 - podobno pali podobnie jak 1.3 a jezdzi lepiej)
Mazda 323F (1.5 starczy?)

ewentualnie:
Colt, 206, Ibiza?

nie wiem czy oplaca sie szukac zagazowanych tych modeli. na pewno w przypadku polowki to mija sie z celem bo ona sama w sobie pali b.malo.
melkej
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

III runda NIGHT POWER 2013 GP w Łomży / relacja
    Kolejna impreza z cyklu NIGHT POWER 2013 Grand Prix za nami. Nawet deszcz nie zniechęcił fanów wysokooktanowej adrenaliny. Kiedy tylko ulica wyschła pierwsze auta stanęły na linii startu. 10 sierpnia na ulicy Spokojnej ...
    Subaru Crosstrek
    Crosstrek w wersji benzynowej również znalazł się w pierwszej dziesiątce rankingu Consumer Reports. Silnik 2,0 l typu bokser ma moc 153 KM. W testach największej organizacji konsumenckiej w USA samochód uzyskał ...