A2 czy ibiza

27 Wrz 2012, 12:46

Witam. Szukam samochodu dla mojej mamy , na dojazdy do pracy i z powrotem jakieś 60 km dziennie. Ma ona dylemat miedzy dwoma właśnie samochodami.
Audi A2 a Seatem ibiza:
A2 są tylko roczniki 2001-2005 i mają dużo przejechane oczywiście są takie które mają mniej ale czy im wierzyć, silnik na pewno musi być diesel.
Ibize można kupić za takie same pieniądze sporo nowszą i z mniejszym przebiegiem, również szukamy diesla.
Który wybrać, by miał komfort jazdy mało się psuł mało palił. Jaki samochód polecacie i jakie silniki. Samochód do 22tys.
stimb
Nowicjusz

Miejscowość: ok .Siedlec
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.9 TDI 110
Paliwo: Diesel

27 Wrz 2012, 13:04

Ibiza z silnikami 1.9 sdi (oszczędny) lub tdi (1l więcej od sdi) w zależności czy Twoja mama lubi szybka jazdę ;D Moim zdaniem ibi jest lepszym rozważaniem - lepsze wyposażenie i wybór w tej samej cenie.
a5f5c1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

27 Wrz 2012, 17:33

Nie chodzi za bardzo o szybko jazdę, głownie który jest wygodniejszy, może ma ktoś propozycje innych marek, zastanawialiśmy się jeszcze nad corsą ale za dużo o niej nie było mowy.
stimb
Nowicjusz

27 Wrz 2012, 18:02

Dla kobiety to auto raczej małe:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł] -> ciekawa opcja warta uwagi
Desire
Początkujący

Prawo jazdy: 06 01 1974
Auto: Tolek
Silnik: 2.0
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

27 Wrz 2012, 18:05

Jeżeli patrzycie w Ibizę zwroccie uwagę rownież na Polo to jest praktycznie to samo Poleciłbym jeszcze Skodę Fabie 19 TDI 100Km A Corsa też bardzo dobre auto i znajdziesz Corse D z początkow produkcji w dieslu Wiec najbardziej zastanowiłóbym sie nad Corsą
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

27 Wrz 2012, 19:19

No mazda 3 stoi w komisie za 24 tys. kremowa tylko nie pamiętam reszty info na temat tego samochodu. Kurcze ciężko jest kupić samochód komuś kto nie wypatrzył sobie konkretnego modelu. A co do mazdy 2 to widziała ostatnio na mieście to odpada podobnie z polówką. Ja jestem za ibiza ponieważ sam posiadam seata i bardzo mi się dobrze jeździ mało pali i jest bezawaryjny. Ale potrzebna mi jest właśnie opinia więcej osób. Oczywiście czytałem już tyleeeee forów i są zdania podzielone ale co jak co to ibiza i corsa miały sporo plusów.
stimb
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bum i nagłe rozerwanie opony!
    Nagłe rozerwanie opony zdarza się rzadko, ale jest bardzo niebezpieczne. Co może być powodem? Z reguły mamy do czynienia z długotrwałymi zaniedbaniami – przede wszystkim jazdą na niedopompowanych oponach i brakiem regularnej ...

27 Wrz 2012, 21:33

Widzę, że kolejny seatomaniak. Witam w klubie i także jak już rozglądaj się za leonem lub altea : [link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Desire
Początkujący

Prawo jazdy: 06 01 1974
Auto: Tolek
Silnik: 2.0
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

27 Wrz 2012, 21:44

Tylko pod warunkiem, że odrzucisz 2.0 TDI i nie obrzydza Cię arcytandetne wnętrze.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

28 Wrz 2012, 14:19

Jak kupowałem samochód to wybrałem leona z racji że mało palił i nawet fajnie wygląda. Ostatnio już chcieli go ode mnie kupić ale tak się do niego przyzwyczaiłem i powiedziałem, że go nie sprzedam. A co Twoich ofert to najfajniejszy jest leon, zobaczymy co wyniknie w niedziele trochę pojeździmy po warszawskich komisach i może coś znajdziemy.
stimb
Nowicjusz