REKLAMA
Witajcie,
Chciałem się Was poradzić odnośnie kilku problemów technicznych trapiących moja A3 8P 1.6 MPI (102 KM). Będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś podsunie mi jakieś rozwiązania tych problemów.
1. Wariująca szyba kierowcy - wygląda to tak : opuszczam i idzie w dół, zatrzymuje i chcę podnieść szybę, a ona dalej idzie w dół. Zatrzymuje, jeszcze raz w górę, a ona ciągle idzie w dół. Za trzecim razem zmienia kierunek i idzie w górę. Zmieniłem przełącznik służący do podnoszenia szyb, ale problem nie ustąpił. Co może powodować dziwne zachowanie szyby?
2. Czyszcząc alkoholem izopropylowym plastiki z boczka (ramki pod przycisk podnoszenia szyb i ustawienia lusterek) lakier który je pokrywał stał się klejący i matowy. Czy można to polakierować np. lakierem bezbarwnym?
3. Brak komunikatu na FIS-ie o otwartych drzwiach - podobno psują się czujniki umiejscowione w zamkach. Można je wymienić? Ma ktoś namiary na taki czujnik?
4. Czym może być plastikowa puszka umiejscowiona na samym dole za chłodnicą? Dochodzi do niej rura z powietrzem. Jakie ma za zadanie, jak to się nazywa i gdzie taką dostać? Jest tam jeszcze jakaś "kierownica powietrza". Zdemontowałem ją, bo była połamana. Nie wiem do czego służy i zgubiłem jej numery katalogowe. Może ktoś również ma na nią namiary.
5. Gdzie znaleźć kod/nazwę koloru tapicerki? Kolor to coś na pograniczu bordowego/wiśniowego. Rozpoznaje ktoś go? Nie mogę nigdzie znaleźć (nawet dekodując VIN) a chciałem pomalować drobne przetarcia.
U załączniku wstawiam zdjęcia.