REKLAMA
Witam, rozgladam sie za samochodem srednich wielkosci typu hatchback, jestem studentem wiec nie potrzebuje nie wiem jak duzej przestrzeni w aucie, ale znowu nie do przesady zebym siedzial w klitce (zaznaczam ze jestem dosc wysoka osoba). Auto glownie do uzytku w miescie, ale wiadomo raz na jakis czas wyjazd za miasto sie przydarzy, wiec chce zeby auto bylo w miare uzytkowe oraz zrywne. W gre wchodzi raczej niezle TDI (ok. 100KM). Kwote jaka posiadam to 16-17tys.
Glownym moim faworytem jest Audi A3, rocznik 98-99 w wersji 110 konnej (slyszalem ze wersja 90 konna jest nieco mulowata). Lecz nie wiem czy zaraz nie zacznie mi sie sypac, w koncu 10lat robi swoje z samochodem, a srednie przebiegi sa rzedu 200tys km.
Nastepnym autem ktore przechodzilo mi przez glowe to Seat Ibiza TDI wersja takze 110 konna, w tym przypadku jest juz szansa znalezienia auta nawet po roku 2000. Co do wykonczenia slyszalem ze nawet dobre jakosci.
Zastanawialem sie takze m.in. nad golfem, ale slyszalem ze golf jest to, to samo co a3 z tym ze audi jest lepiej wykonczone. Kiedys moja uwage przyciagnal tez focus i astra ale jednak chyba nie jest to czego oczekuje od auta.
Prosze o wszelkie uwagi, porady a takze wskazowki. Z gory dziekuje za pomoc.