hubercik napisał(a):Bo "Alfa" to juz nie ta alfa co kiedys, teraz to samochod z fiatowskim silnikiem.
Toś doje...ał
![Very Happy :D]()
a wcześniej z jakim silnikiem była?
Wiesz jakie "teraz" bo piszesz ze teraz, silniki wstawiają do Alf? a to się zdziwisz poszukaj..
A co do wymienionej - ja jestem przeciwnikiem TSów w Alfach, dla mnie to najgorszy silnik i tyle mogę powiedzieć - dużo pali, lubi prosić o remont przy 150-200k (właśnie może tak być że ta z linku padnie niedługo a Ty bedziesz pisał jaka to Alfa awaryjna..). Jeśli chcesz benzynę to tylko V6 - pali podobnie do 2.0 TS a jest silniejsza i praktycznie bezawaryjna. Zabijcie mnie że neguję TSa ale takie są fakty, spory procent ich pada..
Jako że nie masz dużo na samochód więc nie będziesz miał też na eksploatację ani paliwo, w tej cenie nie wiem czy znajdziesz zadbanego diesla ale to bym właśnie polecał - JTD.
Nie kupuj Alfy najtańszej, zwykle to padlina dorwana przez gówniarza który chciał przy szpanować, zarznął auto i sprzedaje za bezcen..
Kupisz padlinę to sam sobie jesteś winien, kupisz zadbany egzemplarz (polecam forum alfaholicy.net - pisz że szukasz alfy w tej cenie) to będziesz zadowolony. Alfa to nie jest taczka że jak się rozleci dopiero się bierzesz za mechanikę, coś Ci trzeszczy - szukasz przyczyny, bierze olej - szukasz przyczyny, zapobiegasz! Do tego dobre paliwo i dobry olej do silnika. Przy tych zabiegach jeździsz bezawaryjnie.