A4 b5 2000r 1.8t - pare pytań

03 Gru 2015, 22:38

Hej.

Jak w temacie mam pare pytań, które mocno mnie nurtuje.

Ksenony. Nie mam regulacji świateł nigdzie w kabinie. sterownik po vagu od samoregulacji nie odpowiada. mam na pewno miejsca na spryskiwacze reflektorów. Jaka jest szansa że tu były ksenony? Podobno da się to sprawdzić po kloszach ale nie bardzo wiem gdzie. Ile by mnie ew. kosztowało dołożenie palników xenonowych + spryski + samopoziomowanie? Sprzedający coś mówił, że mogły tu być, ale wg kodów wyposażenia nie ma nic ciekawego.

Silnik. W trakcie sprawdzania silnika vagiem, mam błąd 18014 p1606. Napęd quattro. Ostatnio naprawiłem sterownik ABS (nie komunikował się z vagiem + non stop (!) na liczniku i piszczenie), przed naprawieniem nie dało sie tego błędu usunąć, po naprawie błąd można było usunąć. Niestety dzis jak sprawdziłem był tam ponownie. W jednym miejscu było napisane, że sterownik abs dalej szwankuje a w innym, że to kwestia uślizgu kół (chociaż nie pamiętam zebym pałował do tego stopnia).

Fis. chciałbym sobie wymienić mój tzw. pół fis na pełny. Z tego co wyczytałem, mogę użyć liczników z a4 i a6 z podobnego rocznika (99/00) benzynę. Czy da sie jakoś te liczniki łatwo przeprogramować, aby pokazywały mój "prawdziwy" przebieg? Wiem, że potrzebuję manetkę fisu, czy będzie pasować jakakolwiek bym nie kupił (mam avanta)? Jakie to mogą być koszta? licznik 300-400 + manetka 50?

Grzechocze mi coś podobno przy schodzeniu z obrotów. czy jest możliwe żeby wyeliminować chociaż kilka rzeczy poprzez VAG'a?

Proszę mi wybaczyć może durne pytania/niewłaściwe podejście/myślenie - pierwsze auto w rodzinie i muszę ogarniać sam a podstaw zero a nie chce też jeździć po milijonie magików od początku.. pracować trzeba

Dzięki za pomoc!
mophk
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2016
Auto: Audi A4 B5 Q
Silnik: 1.8T 150KM AWT
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nieoznakowane radiowozy BMW 330i xDrive
    Polska dołączyła do grona krajów, w których samochody marki BMW wspierają funkcjonariuszy Policji w realizowaniu ich wymagających obowiązków. Pierwsza pula 40 samochodów BMW 330i xDrive wyjechała ...