A4 b6 vs a6 c5

19 Lis 2021, 19:44

Planuje zakup auta jako ze teraz ceny poszły w górę i ciężko w okolicy o a4 b6 1.8t zastanawiam się nad a6 c5 jednak słyszałem od niektórych osób, że jest kosztowne w utrzymaniu. Moje pytanie brzmi czy duża jest różnica pomiędzy b6 a c5 jak chodzi o koszty utrzymania ? Podoba mi się to auto , ale chciałbym się dowiedzieć orientacyjnie czy byłbym w stanie utrzymać takie auto jak chodzi o naprawy ?
Patryk19210
Nowicjusz

19 Lis 2021, 22:02

Nie wiem ile masz kasy, ale jak dla mnie żadna różnica, obydwa auta stare klasy średniej-wyższej, które mają olbrzymie przebiegi, jak chcesz tani serwis to może jakaś Skoda Octavia?

Poza tym mówisz, że ceny poszły w górę, skoro ciężko kupić 20 letnie Audi A4 to myślisz że Audi a6 jeszcze wyższej klasy kupisz taniej w idealnym stanie?
Jeremias
Początkujący

19 Lis 2021, 22:09

Patryk19210 napisał(a):Podoba mi się to auto , ale chciałbym się dowiedzieć orientacyjnie czy byłbym w stanie utrzymać takie auto jak chodzi o naprawy ?

W sumie to już mogę powiedzieć, że nie masz na to kasy... Inaczej byś nie pytał tylko kupił i serwisował.

Daj sobie spokój, stare premium które jest zaniedbane przez 10 właścicieli. Nie wiem co ludzie w tym widzą :?
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

19 Lis 2021, 22:44

Do 12 tysięcy szukam auta , żadnego diesla , tylko mało awaryjną benzynę , żeby w razie w tez gaz dorzucić ( chociaż niekoniecznie ). Oglądając ogłoszenia natknąłem się na Skodę , ale I była tylko w moim zasięgu, ale tez zaniedbane się trafiały . Może rzeczywiście racja żeby odpuścić audi , słyszałem ze tam najgorsze i najdroższe to zawieszenie i wrazie w turbina
Patryk19210
Nowicjusz

20 Lis 2021, 00:02

Te auta są drogie nie tylko ze względu na silnik. Chociażby zawias, gdzie większość wymienia po jednym wahaczu bo szkoda kasy. Do tego po tylu latach te auta są nieźle zajechane. Lepiej już spojrzeć na przykład na Seta Toledo czy Leona.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

20 Lis 2021, 23:12

Dziękuje za odpowiedzi, jednak zrezygnuje z tej marki, temat można zamknąć
Patryk19210
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przełącz tryb dzienny świateł na światła mijania!
    Czy korzystanie z świateł do jazdy dziennej może stanowić zagrożenie na drodze? Tak, zwłaszcza gdy są używane w warunkach ograniczonej widoczności zamiast świateł mijania. Przypominam o podstawowych przepisach drogowych i ...