A4 B7 TDI 2.0, A4 B8 czy Mondeo

04 Lip 2013, 17:24

Witam. Mam takie zapytanie. Chcę kupić nowe auto na firmę. Do wyboru mam:
A4 B7 TDI 2.0 2006 kombi przebieg 180 tys. - 32 tys. zł sprowadzony
A4 B8 Quattro TDI 2.0 2008 kombi przebiego 100 tys., po lekkiej stłuczce - 70 tys. zł w leasingu
Mondeo Ecoboost 1.6 2012 kombi powystawowy - 85 tys. w leasingu

Roczny przebieg 15-30 tys. km. Od auta wymagam, żeby był komfort jazdy, wizualnie musi się podobać, spalanie nie jest takie ważne, ale w normie, musi być przestronne wnętrze (Focus odpada). Klimatyzacja, asystent parkowania, średni bagażnik. Wygodne na dłuższe wyjazdy, ale większość na mieście.

Proszę o radę. W grę wchodziło też BMW serii 5, ale akurat nie trafiłem jeszcze na dobry egzemplarz.
agrif
Obserwowany

Auto: Mondeo

04 Lip 2013, 18:49

Zdecydowanie Mondeo - pewnie auto z praktycznie zerowym przebiegiem, a nie wyciuchane Audi z awaryjnymi TDIkami (tak wiem, że to niby te poprawione są w B8 ale i tak nie idealne); w dodatku benzyna lepiej sprawdzi się w mieście
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpłatny raport z CEPiK - historia pojazdu
    Co to jest usługa "Historia Pojazdu" i kto może z niej skorzystać? "Historia Pojazdu" to usługa realizowana przez Ministerstwo Spraw Wewnętrznych dla wszystkich, którzy planują zakup używanego samochodu, motocyklu ...
    Ospały i senny za kierownicą
    Nie bądź ospały i senny za kierownicą ponieważ takie zachowania sprawiają, że reakcje kierowcy są dużo wolniejsze, jego percepcja słabsza, a do tego ryzyko wypadku dużo wyższe. Jesienią i zimą, kiedy dni są krótsze ...