A4? czy BMW e46 ? Napęd Tył?

15 Kwi 2009, 22:13

Jestem na kupnie czegoś w granicy 20 tys +(teoretycznie).

Zastanawiam się nad Audi A4 lub BMW E46 raczej 2.0 Diesel oba. ( chyba wychodzi najlepiej niz przerabiać na LPG.... a spalanie paliwa na ogół wychodzi 10+ więc lepiej chyba zainwestować w diesla....?

Niewiem jak z BMW w zimie?-napęd, Jak z Polonezem?:D Bo wiem ze z nim zawsze problem z wyjazdem byl na sniegu ;d (bez worka w bagażniku)

I jak z częściami? Do czego są tańsze ?? ( a4 ma podobno bardzo drogie zawieszenie-aluminiowe... :( niewiem jak w BMW)...

Co jest mniej awaryjne? jakies opinie sugestie?...

Szukam czegoś w tej klasie... (EKONOMICZNE, w miarę tanie w utrzymaniu, elegancki wyglad, bezawaryjne)
infor7
Nowicjusz

16 Kwi 2009, 05:46

e46 2.0 diesel jest ekonomiczne, duza ilosc dobrych i tanich zmiennikow czesci.audi rowniez dobry samochod godny polecenia ale naprawa zawieszenie moze nieźle pociagnac po kieszenie co nie oznacza ze taka naprawa bedzie wogole konieczna.
napędu na tył sie nie bój.to nie jest tak że rzuca na prawo i lewo.jak sie odpowiednio manipuluje prawym pedalem pond nogą to koła sie nie slizgaja.ale to chyba oczywiste ze na zakretach nie dodajemy gazu tylko ujmuje itp.myslisz ze wszyscy posiadacze bmw cierpia z powodu zimy??wtedy nikt niechcial by kupic takiego auta bo po co komu samochod ktory na sama mysl o zimie przyprawia o zawrót głowy.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

16 Kwi 2009, 07:33

a jak w ich świetle wypada A3?
infor7
Nowicjusz

16 Kwi 2009, 08:33

zapomnij o e46 w dieslu za 20k, benzyne moze kupisz, ale 1.8 max :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

16 Kwi 2009, 11:07

pominmy kwestie ceny bo nie o to pytam ;)
infor7
Nowicjusz

29 Maj 2009, 19:23

Jak się przedstawiają koszty naprawy zawieszenia w BMW E46 w porównaniu do Passata B5, audi a4
TOMEK3232
Nowicjusz

Miejscowość: Mazowieckie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Lexus GS - samochód do driftu
    Większy brat Lexusa IS to kolejna warta rozważenia propozycja do driftu. Tylnonapędowe auto jest produkowane od 1993 roku, a pierwsza i druga generacja modelu również występowały z silnikiem 2JZ. W ofercie była dostępna ...

29 Maj 2009, 21:05

infor7 napisał(a):Jestem na kupnie czegoś w granicy 20 tys +(teoretycznie).

Zastanawiam się nad Audi A4 lub BMW E46 raczej 2.0 Diesel oba. ( chyba wychodzi najlepiej niz przerabiać na LPG.... a spalanie paliwa na ogół wychodzi 10+ więc lepiej chyba zainwestować w diesla....?

Niewiem jak z BMW w zimie?-napęd, Jak z Polonezem?:D Bo wiem ze z nim zawsze problem z wyjazdem byl na sniegu ;d (bez worka w bagażniku)

I jak z częściami? Do czego są tańsze ?? ( a4 ma podobno bardzo drogie zawieszenie-aluminiowe... :( niewiem jak w BMW)...

Co jest mniej awaryjne? jakies opinie sugestie?...

Szukam czegoś w tej klasie... (EKONOMICZNE, w miarę tanie w utrzymaniu, elegancki wyglad, bezawaryjne)
unikaj audi A4 -A BMW w dieslu czemu nie ale 530
max23
Początkujący

Miejscowość: elbląg

30 Maj 2009, 11:28

infor7 napisał(a):

No to od razu widać że się mało znasz, nie chcę cie uświadamiać który napęd jest lepszy i dlaczego, bo mi się pisać nie chce musiałbym poświęcić z 2 godziny na wykład.

Wiesz auta zachodnie z napędem na tylną oś, wyprzedzają o jakieś 5 epok auta naszej produkcji.
Miałem kiedyś starego forda sierrę z 91 roku który ma napęd na tył, nawiasem mówiąc polonez mu do pięt nie dorastał, z ruszaniem nie było problemu, co prawda jak wciśniesz więcej gazu to wtedy koła ci się w miejscu obracają i możesz sobie ....hmm jak to się teraz zwie "palić gumę".
andrewb25