Hmm a SAAB?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... y81rr.html
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... y703P.html
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... ybx8t.html
Albo T.Camry
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... yazLn.html
Niestety te samochody nie podchodzą pod mój gust
Wydają mi się "plastikowe"? Ale to na pierwszy rzut oka, nigdy w nich nie siedziałem.
Auror napisał(a):
Nastawiam sie na 2008 wzwyż.
i co Ci to niby da? chwalić się będziesz czy jak?
Zmiana modelu b7, b8
mk3 m4 itd...
Obaj Panowie macie po trosze racji.Wiem, że za chwilę ktoś napisze że auto z 2005 może być bardziej zadbane i lepsze niż to z 2008. Ale taka sama sytuacja może być z autem z 2010 vs 2008. Jeśli kupię auto min 2008 to kupię auto ok 7 - letnie. Za 3 lata pójdzie na sprzedaż jako 10-latek i to jest moja granica psychologiczna dla samochodu. Tak jak pisałem mogę kupić auto z roku 2010 powiedzmy:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (to oczywiście przykład na szybciutko)
ale jak będzie lepsze parametrowo z 2008 to wezmę to starsze. Jednak nie chcę tej granicy przekroczyć. Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że to nie rocznik określa wartość techniczną samochodu. Druga sprawa - to rzeczywiście, auta poliftowe są dla mnie atrakcyjniejsze wizualnie.
Poza tym jeździsz po mieście głównie..to A4 będzie za małe?
Dla mnie liczy się też komfort jazdy. A4 nie jest mała, a najmniejsza
Stąd znak zapytania. Ale to raczej malusieńki minusik. W środku jest sporo miejsca, ale trochę mniej na tyle. Np. preferuję auta jasne ( najlepiej białe) jasne w środku i większe gabarytowo. To też taka moja "dziwna" natura. Białe auta są bardziej widoczne na drodze - mniejsze prawdopodobieństwo wypadku, jasne wnętrze się nie nagrzewa tak mocno w lecie jak ciemne, a większy gabaryt to zawsze mniejszy impet przy zderzeniu z innym samochodem. Wiem - to tylko niuanse ale też jakoś podświadomie zwracam na tego typu rzeczy uwagę, co nie znaczy, że przekreślam auta ciemne z zewnątrz i w środku - absolutnie!
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi!
Co do wadliwych silników TSI, czy rzeczywiście po kwietniu 2010 roku sytuacja się poprawiła?
http://namasce.pl/silnik-18-tfsitsi-pro ... ploatacja/