A4 Wrocław-Legnica

01 Lip 2009, 13:20

No poprostu krew mnie zalewa! Dlaczego ludzie, jeżdżą jak wariaci na tym odcinku ?? Podczas dużego ruchu? Ograniczenie do 110 km/h ! No dobra każdy jedzie te 140 góra 160 km/h ! Ja dzisiaj jadąc lewym pasem wyprzedzając przy prędkości 160km/h nagle patrze w lusterku VW Pasat, który zbliżał się do mnie jak torpeda ok. 220 km/h ! Ale to jeszcze nic ! Jadąc dalej i trzymając pedał na gazie wyprzedzając inne autka miałem już na zegarze 180km/h co jest już chyba małym prawdopodobieństwem by nagle na tylach zjawiło mi się inne auto. Patrząc w lusterku nic za mną nie jechało. Pusta droga przede mną więc chciałem ten odcinek jak najszybciej przejechać no i mam na zegarach 200km/h więcej się nie odważe! Wiem, że to głupota ale zupłenie pusta droga ! Patrze się w lewe lusterko nic nie jedzie, tak więc chce sobie zjechać na prawy pas i z nie dowierzaniem prawą strona nagle wymija mnie czerwony hyundai coupe z prędkością ok. 250km/h. Nagle serce mi zaczęło mocniej bić ponieważ o mało w niego nie wjechałem a on i tak nie miałby gdzieć uciec ponieważ nie ma pasa awaryjnego na tym odcinku. Czy ci ludzie są normalni??
miksa
Nowicjusz

Miejscowość: Legnica

02 Lip 2009, 10:30

Nie najeżdżaj tak na innych skoro sam jechałeś 200km/h. Prawie dwukrotnie przekroczyłeś dozwoloną prędkość, a od innych wymagasz? Zacznijmy od siebie, a później zmieniajmy świat... ;)
Darek144
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

05 Lip 2009, 00:23

dokładnie, do tego pusta droga a ty lewym pasem jedziesz, i ty i ten w hyundai'u ładnie przekroczyliście prędkość, ale ten drugi przynajmniej trzymał się prawej strony jezdni:)
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

20 Sie 2009, 23:29

jesteście sobie tak samo winni. w Polsce obowiązuje ruch prawostronny- jeździ sie prawym pasem- dla bezpieczenstwa
poza tym- to kuriozum, ze na autostradzie nie ma pasa awaryjnego
boyd83
Nowicjusz
Awatar użytkownika

21 Wrz 2009, 22:41

... niestety na A4 często wyprzedzają z prawej strony, kuriozum? życie pokazauje że gnający powyżej normy tylko prą do przodu i ...
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

07 Paź 2009, 05:55

Niewazne czy A4 czy A1 albo inna droga krajowa. U nas sa takie drogi ze kierowcy musza nadrabiac stracony czas i niewazne czy w terenie zabudowanym czy na autostradzie zapierniczaja tyle ile moga albo do czasu. :roll:
RNI
Aktywny

Zdjęcia: 3
Miejscowość: RNI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pajero Owners Club wyprawa na Korsykę
    Już w najbliższy piątek rozpoczyna się wyprawa na francuską wyspę Korsykę organizowana przez klub miłośników terenowych samochodów Mitsubishi - Pajero Owners Club. Ekspedycja, podczas której zaplanowano ...

08 Paź 2009, 07:34

miksa napisał(a):No poprostu krew mnie zalewa! Dlaczego ludzie, jeżdżą jak wariaci na tym odcinku ?? Podczas dużego ruchu? Ograniczenie do 110 km/h ! No dobra każdy jedzie te 140 góra 160 km/h ! Ja dzisiaj jadąc lewym pasem wyprzedzając przy prędkości 160km/h(...)

A mnie krew zalewa, jak czytam/słysze takie teksty.

Typowy przejaw hipokryzji - wyzywa na innych, że źle robią, ale sam też nie stosuje się do przepisów.
A może wkurzyłeś się przez to, że jechałeś BMW, a wyprzedził Cię czerwony hyundai coupe? Dobrze, że się z tego powodu nie rozpłakałeś. A może się mylę?

Dla takich jak Ty mam też rozwinięcie skrótu BMW:
<b>B</b>ez<b>M</b>ózgiego <b>W</b>óz.

Obym Cię na drodze nie spotkał...
Prawo jazdy - nie dla idiotów.
Nawet jeśli już je masz, nie znaczy, że nie możesz nim być.
safari
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pleszew

25 Lis 2009, 11:30

Nie wiem czy post autor to prowokacja czy przejaw głupoty...

W każdym razie: oboje nie tylko zdecydowanie przekroczyliście prędkość, ale i naruszyliście inne przepisy ruchu drogowego. Nie wolno sobie tak o jechać lewym pasem, podobnie jak wyprzedzać prawym. Mało tego: nie ważne czy jedziesz po autostradzie 200 km/h czy 130 km/h lewym pasem bez wyraźnego powodu - i tak stwarzasz sytuację niebezpieczną.

A może po prostu wkurzyłeś się że ktoś dogonił Twoje BMW? :D
pimpurdan
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

25 Lis 2009, 13:53

żal ból i rozpacz sam wyprzedzałeś przy 160 na 110 i jeszcze zwracasz uwagę innym? jak chcą tak latać to niech latają ich sprawa ..... a tobie pewnie szkoda b yło ze bata tyle nie pociagnie :twisted: :twisted:
Toretto

27 Lis 2009, 21:20

Cóż stereotyp kierowcy BMW :wink: ...
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel