Monster11 napisał(a):Wstępnie zakładałem do 60tyś na sam samochód, czy w tej cenie znajde coś sensownego?
Pytanie proste co to znaczy dla Ciebie coś sensownego ? Jesteś gotowy na obcowanie z ewentualnymi kosztami serwisu i napraw takiego diesla ?
Jak tak to czy będzie auto za 60 czy za 70k nie powinno robić dla Ciebie żadnej różnicy a do tego co dalej ?
toyman40 napisał(a): niech ci zacznie przemawiać
To są takie ogólniki. Chcesz się założyć że 99% osób nie jest świadoma tego że normą doprowadzenia takich aut do używalności są kwoty po 10k a rekordziści z DSG i TDI w ciągu roku potrafili mi zostawić i 30k.
Trzeba zrozumieć iż w Polsce ludzie żyją ciągle mitem starożytnych TDI w starym Golfie i nie są przygotowani na to co ich czeka aktualnie.
A do tego tak naprawdę jedynie po stronie diesla jest spalanie w trasie i przyjemność obcowania z niutem.
Ja mając często na placu dziesiątki diesli nigdy nie wpadłbym na pomysł żeby samemu sobie kupić diesla chociażby z prozaicznego powodu ewentualnych kosztów gdzie mam obcykanych turbiniarzy, skrzyniarzy elektromechaników i sofciarzy od programów i innych przyjemności.