REKLAMA
Witam. Mam do wydania na samochód okolo 35-40 tys. Poki co mam na oku dwa samochody:
- audi a6 c6
- bmw 7er e65
Audi jakbym bral to koniecznie z napedem quattro i najlepiej z silnikiem 3.0 tdi choc silnika tfsi nie wykluczam, niestety nie znam sie kompletnie na silnikach tfsi bo zawsze krecily mnie normalne V6 i V8.
Poprzednie moje auto to audi A6 c5 2.4 V6 i s4 2.7 bi-turbo (tym drugim bardziej brat sie bawil)
Co do BMW to zdziwilem sie ze auto choc wyglada troche staro (moja opinia i niczego nie probuje krytykowac) moze byc tak swietnie wyposażone co do silnikow w tym aucie to glownie chodzi mi o 3.0d i "735i" bodajze 270 koni. Wiem ze wiele ofert jest wystawione jako full opcja a nie maja nawet wentylowanych foteli to mnie to nie rusza. Duzo dodatkowego wyposazenia jak tv, ekrany w zaglowkach, automatyczna klapa bagaznika czy masaz foteli jest mi nie potrzebnych bo wiem ze nigdy bym ich nie uzyl.
Auto glownie ma mi sluzyc do pokonywania tras moje przebiegi to 3-4 tys i 70% to trasa.
I teraz pytanie ktore kieruje do Was to, ktore auto bedzie lepsze do wygodnej jazdy (co do mocy w aucie to potrzebuje ponad 200 koni w aucie gdyz mam pewnosc ze wyprzedze tira na czas) zalezy mi tez na aucie ktore nie bedzie stalo co miesiac u mechanika i bede na niego wykladal po 2 tys miesiecznie (bo na takie atrakcje mnie niestety nie stac).
Wiem ze to nie jest taka sama klasa aut, ale A8 mi sie nie podoba a e60 jest wedlug mnie wykonana badziewnie i porownalbym go do mondeo mk4. Bez obrazy dla fanow tych aut.
Chcialbym abyscie mi powiedzieli jakie sa koszty utrzymania tych aut czy porownywalne czy sa baaardzo rozne. Noi naped RWD w bmw czy naprawde w zimie sie bardzo ciezko jezdzi ze wzgledu na lekki tyl.
Jesli macie jakies fajne pomysly aut w tych kwotach to fajnie by bylo jakbyscie sie nimi podzielili. Tylko musi byc sedan bo jedyne kombi jakie mi sie podoba to najnowsze RS-ki i shooting breake (o ile tak sie to pisze) a na nie niestety mnie nie stac.
Z gory dziekuje za pomoc.