penetratore napisał(a):Mam to szczęście że pracuje w firmie motoryzacyjnej która dostarcza części dla wiekszosci producentów samochodowych. Na tej podstawie wiem jakie wymagania dla części stawiają konkretni OEM-owie. To jest moje doświadczenie jeżeli chodzi o projektowanie części a nie na bazie tego co się dzieje w serwisie. To są dwie różne sprawy.
to wyjaśnij mi dlaczego to się nie przekłada na trwałość danego modelu i wersji silnikowej?
Dlaczego przykładowe 2,0TDI jest takie lipne, a francuskie 2,0HDI jest ok?
Dlaczego wada materiałowa panewek w 1,9TDI o jakimś tam oznaczeniu spowodowała, że przypomina on trwałością francuskie 1,5dCi (tu wymagania producenta)
Dlaczego Renault ma świetny 2,0T, a VW olejżłopa TFSI, a Toyota 1,8?
Dlaczego praktycznie wszystkie silniki koreańców są bezawaryjne?
Dlaczego najczęściej niemieccy (choć francuzi nie są święci) producenci łączą tanią awaryjną cześć z drogą i nienaprawialną?
Dlaczego drogie marki jak BMW Audi i Mercedes montuje rozciągliwy łańcuch rozrządu od strony skrzyni biegów?
Dlaczego łańcuchy rozrządu we francuskich, niemieckich i japońskich autach się rozciągają, a w koreańskich nie?
Oczywiście francuzi i koreańce też mają wady ale czy one są takie, żeby
generalizować auta po kraju pochodzenia i tym bardziej, że dane modele są równie solidne i nierzadko tańsze?