A8 czy A5

04 Maj 2009, 19:25

https://www.forumsamochodowe.pl/viewtopi ... 695#111921 sorki ze rozpoczynam ten sam temat ale tam nikt nie odpisuje:P z góry dzięki za odpowiedzi!
I loVe AuDi!
adam22
Nowicjusz

Miejscowość: Jordanów

04 Maj 2009, 19:32

Powiem tak to juz sam zdecyduj na czym ci najlepiej zalezy jak dla mnie Audi A5 jest bardziej prestiżowe i ładniejsze jest po prostu ładne Audica A8 to duza limuzyna 5 drzwiowa w A5 znajdziesz tylko 3 drzwiowe egzemplarze bo to coupe ewentualnie cabrio z A8 napewno mocno nie wyróżnisz sie na trasie :D natomiast A5 owszem ;) albo i niekoniecnzie :D

Pod względem technicznym A5 dysponuje twardszym zawsieszeniem bo to juz autko podchodzi pod bardziej sportowe niz jakby nie patrzec A8 pod luksusową limuzyne we wszystkich oczywiscie znajdziesz ładne wyposarzenie ale to juz według upodobania ;)

Jak dla mnie ja bym wybrał A5 ;)
Zordrak
Początkujący

Miejscowość: Gdańsk

04 Maj 2009, 20:44

Wielkie dzięki! , ale może jeszcze ktoś inny kto ma te cacka opisze jak się sprawują:P
PS.Zordrak ale wybierając w silnikach a5 3.0tdi a w a8 4.0tdi lub 4.2tdi to zależy od spalania bo muszę się jeszcze upewnić ile spala 4.2tdi
I loVe AuDi!
adam22
Nowicjusz

05 Maj 2009, 14:57

summa summarum to za cenę A8 można by mieć S5 ;)
jak na moje to jeżeli nie jest Ci koniecznie potrzebna limuzyna(tak a propo dla mnie jakoś A8, S-klasy itp to są już za bardzo prezesowskie, tzn. takie w których powinno się siedzieć z tyłu;) ), to chyba lepsze, czy też fajniejsze będzie A5;) zwłaszcza że z opisu widze że masz TTke, więc raczej Ci coupe przeszkadzać nie powinno..
A tak pozatym to ciężko jest porównać coupe z limuzyną :wink:
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

05 Maj 2009, 17:13

W sumie macie racje, chyba postawie na a5!!
Chodz audi mnie najbardziej przekonuje powiedzcie czy wolelibyście a5 czy jakąs bmw 3,5
mercedesa cls czy coś jeszcze innego oczywiście w dieslu! :wink:
I loVe AuDi!
adam22
Nowicjusz

05 Maj 2009, 22:08

Mercedes CLS tez wzór limuzyny tylko ze widocznym asortymentem cls jest 3 drzwiowy ;) ale i tka bardziej jak limu dla prezesa

BMW hmm w porównaniu do A5 jest brzydkie takie moje zdanie :D
Zordrak
Początkujący

Miejscowość: Gdańsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota NCSV – niezwykłe kombi w stylu coupe
    Toyota NCSV to wyjątkowy samochód koncepcyjny, który posiada cechy charakterystyczne dla coupe, sedanów oraz… kombi! Został zaprojektowany dla 30-latków końca lat 90., którzy zafascynowani ...

01 Cze 2009, 15:57

a co myslicie o a8 2,5 tdi 1999 rok :wink:
ziege36
ziege36
Nowicjusz