Autko do 15 tys?W Diesel-u???W PL czy u naszychZachod.sasiad

31 Maj 2009, 22:30

witam!
Stanąłem przed trudnym wyborem
Co polecacie tak do 15 tys?Rocznikowo 99-01
Aha noi gdzie Kupic w PL czy Niemcy ,po tym kursie Euro..;/
przebijaja mi sie myśli o Golf IV, Astra II ,Rover 200 lub 25...albo???
Prosze doradzcie
Pozdrawiam
fontana
Nowicjusz

Miejscowość: Krakow

01 Cze 2009, 10:24

W Polsce dobrze zadbanego Rovera 200 kupisz maksymalnie za 10500.Jesli chodzi o wyjazd to wez pod uwage kurs Euro oraz wszelkie koszty z rejestracja czyli ok 1200+koszty transportu za granice i z powrotem.A moze kupic by tak samochod ktory zostal sprowadzony do Polski i jest do oplacenia ?
Honda Civic V 1.5 101 KM-93'
Renault Safrane 2.0 12V 132 KM-94'
Rover 218 TD 1.8 88 KM-94'
Rover 216 GTi 122 KM-93'
Obecnie Rover 600 SDi 2.0 105 KM
Pawkaz
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Rover 600 SDi
Silnik: 2.0 SDi 105 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

01 Cze 2009, 16:00

Wyjazdy do Niemiec się teraz niezbyt opłacają. kurs wysoki rynek jest spenetrowany i jak się lepsze pojawi auto to zaraz wykupuja ustawieni handlarze. Samemu to spora loteria. Jak jechać po auto to lepiej ugadać się z handlarzem na miejscu czego szukasz i niech ściagnie. Ugadanie tylko bez prowizji. Uczciwi prowizji nie biorą, ale też auta nie obiecują.

Jazda do Francji to wyprawa na 2-3 dni i znowu brak pewności, ze się coś trafi.

Chyba, ze masz zaufanego znajomego co handluje autami i sam utrafisz auto od prywatnego
sprzedającego (da się, ale trzeba znać język)

Tyle, że w kraju mozna kupić auto w podobnych pieniądzach i wcale nie musi być to szrot. Poza tym taniej wychodzi przejażdżka do Poznania niz do Dortmundu.
Joter
Aktywny

01 Cze 2009, 18:22

no z 15 tys to już spoko można jechać do DE, po co od razu do dortmundu, można np. do berlina, ale język musisz znać, choćby jakieś podstawy żeby się dogadać bo bez tego to nawet się nie wybieraj, choć w paru komisach mnie czasami zdziwili sprzedawcy bo parę słów po polsku umieli hehe
a i musowo musisz mieć dograne klika aut które w razie czego możesz kupić, innych poprostu trzeba szukać na miejscu, powiem ci że znaleźć coś dobrego jest naprawdę bardzo ciężko, jest masę szrotów ale naszczęście wyeliminujesz je w 80% bo oni nawet tego nie naprawiają ja czasami zjeździłem z 3 razy jedno miasto i dopiero sobie wybralem najlepszą opcję, ale i tak trzebabyło dzwonić żeby nie zamknęli
ogólnie warto jechać, ogólnie auta są w dużo lepszym stanie niż w PL,
tam mają troszeczkę inne podejście do samochodów niż w pl, fakt dużo jest turków ale czasami i turek ma coś ciekawego w końcu kupuje to od niemca

chociażby dla przykładu tu masz coś
[link do AutoScout24 wygasł]
myślę że z 200-300 euro powinieneś jeszcze utargować no i auto z gwarancją hehe
andrewb25