AAAuto - międzynarodowy komis - opinie?

08 Paź 2018, 11:45

Cześć, czy ktoś korzystał z usług komisu AAAuto? Mają ciekawą ofertę i na pierwszy rzut oka wydają się być sensowni. Dają gwarancje na pewne podzespoły, ale nie wczytywałem się głebiej. Może ktos mial okazję do kontaktu z nimi?
maxon007
Nowicjusz

Zdjęcia: 1

08 Paź 2018, 11:49

Moje doswiadczenia są negatywne, po 1 stan aut na placu kompletnie nie pokrywa sie z opisami na aukcjach, po 2 sprzedaja całą mase szrotów, oglądałem kilka seatów, mazd i opli pod wrocławiem i każdy bity szrot.
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

08 Paź 2018, 12:02

Ja czytałem o wielu więcej wad niż zalet z nimi. Często opis nie zgadza się z stanem faktycznym, a pracownicy nawet nie przykładają się jak do nich dzwonisz, bo nic kompletnie nie wiedzą o aucie.
Jest to chyba najgorsza sieciówka o jakiej słyszałem.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

08 Paź 2018, 12:14

a masz może jakąś alternatywę gdzie można szukać w kwesti sieciówek?
maxon007
Nowicjusz

Zdjęcia: 1

08 Paź 2018, 12:15

Sieciówki najlepiej omijać, bo prędzej znajdziesz coś sensownego u handlarza.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

08 Paź 2018, 18:09

Nic dobrego z tego nie będzie.
Byłem tam na rozmowie o pracę (przyjęli mnie, ale zrezygnowałem), więc napiszę coś więcej :D sposób działania mają taki, że przez call center wzywają do siedziby auta, które ich interesują, aby pracownik odpowiedzialny za skup mógł ocenić jego stan, ew usterki i mógł wynegocjować jak najlepszą cenę. Pracownicy z ów skupu mają po okresie próbnym płacone od każdego "swojego" auta na placu, czyli w ich gestii jest kupić auto w cenie przysłowiowego 80gr/kg, a chyba nie muszę mówić, że dobre auta kosztują :ok:

Podejście do rekrutacji pracowników to typowe korpo, choć trzeba przyznać, że pytania przez tel, a później na rozmowie ciekawe :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe stawki akcyzy w 2017 roku na samochody osobowe
    Zmiany naliczania podatku akcyzowego od samochodów osobowych najprawdopodobniej zostaną wprowadzone od nowego 2017 roku. Rząd zamierza ograniczyć import starych samochodów. Według nowych przepisów im ...
    Audi S8 Samochodem Roku Playboya 2012 - Luksus i Sport
    Audi S8 zwyciężyło w kategorii "Luksus i Sport" w tegorocznym plebiscycie Samochód Roku organizowanym przez magazyn Playboy. Tegoroczna edycja była już dziewiętnastą. Jak co roku, jury złożone z autorytetów ...

09 Paź 2018, 05:44

mike napisał(a):Podejście do rekrutacji pracowników to typowe korpo, choć trzeba przyznać, że pytania przez tel, a później na rozmowie ciekawe

Mnie nic nie zadziwi jak miałem na rozmowie o prace (elektroenergetyka) z grupą kandydatów zaplanować akcję ratunkową i zmniejszającą skutki ekologiczne po uszkodzeniu 2 tankowców koło wyspy oddalonej o 6h :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

09 Paź 2018, 15:20

Trzeba po prostu jeżdzić i oglądać auto bo czasami nawet od handlarza kupisz dobre auto.
Ja pamiętam jak na wiosnę oglądaliśmy z kolegą Vectre C z ASO Fiata,wiem wiem co mówię że często można u nich trafić dobre auto ale w tym przypadku było inaczej,auto na miejscu okazało się niewypałem za dość wygórowaną cenę i osoba odpowiedzialna za jego sprzedaż nic o nim nie wiedziała a żeby było śmieszniej auto nadal wisi na sprzedaż za tą samą kwotę :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

11 Paź 2018, 20:30

dzida napisał(a):Mnie nic nie zadziwi jak miałem na rozmowie o prace (elektroenergetyka) z grupą kandydatów zaplanować akcję ratunkową i zmniejszającą skutki ekologiczne po uszkodzeniu 2 tankowców koło wyspy oddalonej o 6h
to w moim przypadku było bardziej standardowo - babeczka przez tel pytała o silnik Wankla i w jakich montowali autach, jak sprawdzić uwaloną UPG i dwumas, co jest dla mnie ważne przy oglądaniu aut ze znajomymi i czy miałem wyrzuty sumienia przy drastycznych negocjacjach cenowych :mrgreen:
A na rozmowie już u nich w biurze dodatkowo scenka typu "jestem klientem, kup ode mnie auto w X budżecie" :ok:
Barol napisał(a):Ja pamiętam jak na wiosnę oglądaliśmy z kolegą Vectre C z ASO Fiata,wiem wiem co mówię że często można u nich trafić dobre auto ale w tym przypadku było inaczej,auto na miejscu okazało się niewypałem za dość wygórowaną cenę i osoba odpowiedzialna za jego sprzedaż nic o nim nie wiedziała
za skupowanie aut jednak najczęściej odpowiadają dość przypadkowe osoby, więc czasami nie pyknie :wink:
Ostatnio edytowany przez mike, 11 Paź 2018, 20:31, edytowano w sumie 1 raz
Powód: uzupełnienie info
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG