AAAuto - międzynarodowy komis - opinie?

08 Paź 2018, 12:45

Cześć, czy ktoś korzystał z usług komisu AAAuto? Mają ciekawą ofertę i na pierwszy rzut oka wydają się być sensowni. Dają gwarancje na pewne podzespoły, ale nie wczytywałem się głebiej. Może ktos mial okazję do kontaktu z nimi?
maxon007
Nowicjusz

Zdjęcia: 1

08 Paź 2018, 12:49

Moje doswiadczenia są negatywne, po 1 stan aut na placu kompletnie nie pokrywa sie z opisami na aukcjach, po 2 sprzedaja całą mase szrotów, oglądałem kilka seatów, mazd i opli pod wrocławiem i każdy bity szrot.
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

08 Paź 2018, 13:02

Ja czytałem o wielu więcej wad niż zalet z nimi. Często opis nie zgadza się z stanem faktycznym, a pracownicy nawet nie przykładają się jak do nich dzwonisz, bo nic kompletnie nie wiedzą o aucie.
Jest to chyba najgorsza sieciówka o jakiej słyszałem.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

08 Paź 2018, 13:14

a masz może jakąś alternatywę gdzie można szukać w kwesti sieciówek?
maxon007
Nowicjusz

Zdjęcia: 1

08 Paź 2018, 13:15

Sieciówki najlepiej omijać, bo prędzej znajdziesz coś sensownego u handlarza.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

08 Paź 2018, 19:09

Nic dobrego z tego nie będzie.
Byłem tam na rozmowie o pracę (przyjęli mnie, ale zrezygnowałem), więc napiszę coś więcej :D sposób działania mają taki, że przez call center wzywają do siedziby auta, które ich interesują, aby pracownik odpowiedzialny za skup mógł ocenić jego stan, ew usterki i mógł wynegocjować jak najlepszą cenę. Pracownicy z ów skupu mają po okresie próbnym płacone od każdego "swojego" auta na placu, czyli w ich gestii jest kupić auto w cenie przysłowiowego 80gr/kg, a chyba nie muszę mówić, że dobre auta kosztują :ok:

Podejście do rekrutacji pracowników to typowe korpo, choć trzeba przyznać, że pytania przez tel, a później na rozmowie ciekawe :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda w klapkach lub boso - to niebezpieczne!
    Zwłaszcza latem zdarza się, że kierowcy prowadzą samochód w nieodpowiednim obuwiu, takim jak klapki czy sandały na koturnie, a czasem nawet próbują obsługiwać pedały gazu czy hamulca bosymi stopami. Grozi to ...
    Akumulatory magazynują energię ze słońca i wiatru
    Jednym z głównych wyzwań związanych z wykorzystaniem odnawianych źródeł energii jest jej magazynowanie, co pozwoliłoby na zrównoważenie popytu na energię oraz jej podaży. Renault opracowuje rozwiązania ...

09 Paź 2018, 06:44

mike napisał(a):Podejście do rekrutacji pracowników to typowe korpo, choć trzeba przyznać, że pytania przez tel, a później na rozmowie ciekawe

Mnie nic nie zadziwi jak miałem na rozmowie o prace (elektroenergetyka) z grupą kandydatów zaplanować akcję ratunkową i zmniejszającą skutki ekologiczne po uszkodzeniu 2 tankowców koło wyspy oddalonej o 6h :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

09 Paź 2018, 16:20

Trzeba po prostu jeżdzić i oglądać auto bo czasami nawet od handlarza kupisz dobre auto.
Ja pamiętam jak na wiosnę oglądaliśmy z kolegą Vectre C z ASO Fiata,wiem wiem co mówię że często można u nich trafić dobre auto ale w tym przypadku było inaczej,auto na miejscu okazało się niewypałem za dość wygórowaną cenę i osoba odpowiedzialna za jego sprzedaż nic o nim nie wiedziała a żeby było śmieszniej auto nadal wisi na sprzedaż za tą samą kwotę :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

11 Paź 2018, 21:30

dzida napisał(a):Mnie nic nie zadziwi jak miałem na rozmowie o prace (elektroenergetyka) z grupą kandydatów zaplanować akcję ratunkową i zmniejszającą skutki ekologiczne po uszkodzeniu 2 tankowców koło wyspy oddalonej o 6h
to w moim przypadku było bardziej standardowo - babeczka przez tel pytała o silnik Wankla i w jakich montowali autach, jak sprawdzić uwaloną UPG i dwumas, co jest dla mnie ważne przy oglądaniu aut ze znajomymi i czy miałem wyrzuty sumienia przy drastycznych negocjacjach cenowych :mrgreen:
A na rozmowie już u nich w biurze dodatkowo scenka typu "jestem klientem, kup ode mnie auto w X budżecie" :ok:
Barol napisał(a):Ja pamiętam jak na wiosnę oglądaliśmy z kolegą Vectre C z ASO Fiata,wiem wiem co mówię że często można u nich trafić dobre auto ale w tym przypadku było inaczej,auto na miejscu okazało się niewypałem za dość wygórowaną cenę i osoba odpowiedzialna za jego sprzedaż nic o nim nie wiedziała
za skupowanie aut jednak najczęściej odpowiadają dość przypadkowe osoby, więc czasami nie pyknie :wink:
Ostatnio edytowany przez mike, 11 Paź 2018, 21:31, edytowano w sumie 1 raz
Powód: uzupełnienie info
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG