Abs a instalacja lpg

28 Kwi 2009, 17:25

witam
jestem posiadaczem chevroleta equinox 2006 3,4 l w bezynie zalozylem do niego instalacje gazowa silnik pracuje swietnie mysle ze nie wiele stracil na osiagach ale pojawil sie problem zaczely zapalac sie kontrolki abs i hamulec reczny po postoju auta ( okolo godz ) kontrolki gasna i np nie zapalaja sie przez kilka dni ale jednak po pewnym czasie pala sie ponownieczy powodem moze byc instalacja jezdze tym autem blisko rok i nie bylo wczesniej takich akcji pojawilo sie to w dniu zalozenia instalacji czy moze kotos mial podobne problemy i zna rozwiazanie moze pomoc
jacekgolimowski
Nowicjusz

Miejscowość: kwidzyn

28 Kwi 2009, 21:22

Wiem, że może to wyglądać na absurdalny zbieg okoliczności, ale sprawdzałeś poziom płynu hamulcowego? Kontrolka od ręcznego zapala się gdy jest zbyt niski poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku, a w nowszych samochodach zostaje wtedy odłączony ABS.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

28 Kwi 2009, 22:01

tak poziom jest ok ja bardzo dbam o samochody probowalem z kolega nawet zmostkowac czujnik poziomu płynu nic nie daje poza tym abs działa sprawdzałem podczas hamowania ale dzięki za wiadomość
jacekgolimowski
Nowicjusz

Miejscowość: kwidzyn
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne