Instalacja LPG nie działa poprawnie, proszę o szybką pomoc.

24 Kwi 2009, 10:56

Witam jestem nowym uzytkownikiem forum.
Mam wielki problem z instalacja gazowa...
moje auto to mazda 626 coupe 2.0i16v a instalacja gazowa jest landi.
problem polega na tym iz instalacja rozlancza mi gaz calkowicie lub dziala ale tylko do 2 lub 3tys. obrotow. lub czasem dziala poprawnie.
pojechalem do gazownika wymienilem filtr i elektrozawory poniewarz jeden nie zawsze sie zalanczal. i dalej to samo gazownik powiedzial ze to wina parownika( byl niedawno wymieniany) lub emulatora ze zekomo rozlancza instalacje lub blokuje ja do tych 3tys obrotow. na benzynie wszystko dziala jak powinno . wczesniej z gazem nie bylo takich problemow.
aha jeszcze prawie zawsze po zatankowaniu gazu , rozlancza go...
prosze o szybko odpowiedz. z gory dziekuje za pomoc.
Ostatnio edytowany przez mocunio 27 Kwi 2009, 21:11, edytowano w sumie 2 razy
mocunio
Nowicjusz

Miejscowość: skarzysko kamienna

25 Kwi 2009, 20:18

prosisz o pomoc ale nic nie dajesz od siebie. t,j. nie piszesz jaka to instalacja. Landi to nie wszystko. Czy jest to instalacja podciśnieniowa (II generacji),. wtryskowa (III generacji) sekwencyjna (IV generacji)?? Na komputerze gazowym masz napisany model. Czasem taka informacja wystarczy by coś określić.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

27 Kwi 2009, 08:53

instalacja jest ladni wiem tylko ze IIgen. nie wiem jak sprawdzisz szczegoly bo nie znam sie na instalacjach lpg dlatego napisalem co wiedzialem... jezeli macie jakies pomysly piszcie.
mocunio
Nowicjusz

27 Kwi 2009, 22:38

Napisz jeszcze co to znaczy rozłącza. Czy samochód gaśnie? Czy przełącza się na benzyne? Co dzieje się z przełącznikiem w tym momencie? To są ważne informacje, by coś można było doradzić.
Migaz
Zaawansowany

29 Kwi 2009, 06:37

wina reduktora... auto przelacza na gaz ale gaz nie doplywal do silnika..
mocunio
Nowicjusz

29 Kwi 2009, 23:20

ale to już pewne??
Migaz
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cusco tuninguje nową Toyotę Suprę
    To było pewne. Na rynku tuningowym pojawia się coraz więcej części do nowej Toyoty GR Supry. Tym razem coupé Toyoty na warsztat wzięło japońskie Cusco. Firma nie postawiła jednak na poszerzone nadkola czy wielkie skrzydło, ...