02 Lis 2010, 23:58
czyli masz układ aktywny z magnetycznym pierścieniem na łożysku. w tym zestawie występuje półoś jako cały element, nie ma oddzielnego przegubu. miałem ten sam problem. owszem kupiłem przegub (w hurtowni nie dopatrzyli się, że nie ma w tym modelu przegubu jako części zamiennej) i go założyłem ale jak się okazało miał on kołnierz który docisnął czujnik ABS do powłoki magnetycznej na łożysku. ABS padł. zabawy z kompem, szukanie przyczyny itd. myślę ża masz to samo. zobacz jak wygląda czujnik który wymieniłeś czy jego końcówka jest przekrzywiona i wyraźnie obtarta od strony łożyska. jeśli tak to uszkodzona została powłoka magnetyczna łożyska, wystarczy kilka mm na obwodzie. uszkodzenie jest widoczne gołym okiem, możesz to też sprawdzić testerem do takich łożysk (po zdemontowaniu zwtotnicy z piastą). wtedy czeka cię wymiana łożyska. sam czujnik ABS, mimo obtarcia, może być sprawny (ja tak mam) trzeba go jednak, w miejscu obtarcia, delikatnie zeszlifować. na nowym przegubie, jak porównasz go ze starym, musisz zeszlifować obwodowy kołnierz, który jest na zewnętrznym promieniu pierścienia wewnętrznego łożyska. po zmontowaniu wszystko wróci do normy, bez konieczności kasowania błędu.
pozdr.
az td4