Accord lub Rover 600

19 Lip 2009, 11:09

Już od prawie 2 miesięcy szukam dla siebie samochodu. Jeżdżę starym accordem i następnym samochodem którym będę jeździł bym chciał żeby też był accord.
Mam prawie 15tyś złotych na samochód i tak siedzę i szukam dla siebie i żony autka.
Moje pytanie brzmi:
czy rover 600 to to samo co accord czy zupełnie inny samochód. Przyznam się szczerze że niektóre rovery 620 są naprawdę wypasione.
Zależy mi aby samochód miał trochę mocy w zapasie, nie interesuje mnie silnik 1.8 ze 150 końmi choć niektóre wyglądają przepięknie.
Proszę o jakieś porady.
Pozdrawiam.
Xmen
Nowicjusz

Miejscowość: Iława

19 Lip 2009, 11:48

Rover 600 to to samo co accord tylko się różni budą i niektórymi silnikami np. 2.0Turbo i 2.0TurboDiesel są produkcji rovera reszta to wytwory hondy czyt. 1.8,2.0,2.3
boohmacher
Nowicjusz

Miejscowość: WARSZAWA

19 Lip 2009, 12:01

do mnie jakoś firma Rover nie przemawia, to taka angielski powiew taniości
andrewb25

19 Lip 2009, 18:14

Ogólnie teoria, że rover i honda to te same auta jest trochę błędna.
Rzeczywiście honda i rover współpracowali ze sobą, jednak wiele elementów, np zawieszenia nie pasuję do aut obu producentów.

Osobiście szukałbym hondy, może być starsza rok czy dwa i mieć gorsze wyposażenie, ale honda to honda :)
"Honda- power of dreams"
Kwiatula
Nowicjusz

21 Lip 2009, 22:20

sas
boohmacher
Nowicjusz

Miejscowość: WARSZAWA
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda we mgle
    Jazda we mgle to jak jazda w chmurach, z tą tylko różnicą, że ich dolna podstawa styka się z powierzchnią ziemi. Kierowanie samochodem w takich warunkach wpływa negatywnie na percepcję wzrokową , m.in. trudniej ocenić ...