Auto do 8-10 tyś. poradźcie!

20 Lip 2009, 19:30

Witam. Mam 18 lat i jestem świeżo po zrobieniu prawka. Mam pare samochodów na oku ale nie wiem kogo mam sie poradzić, które wybrać ew. jakieś inne. Mianowicie interesuje mnie bmw 3 e36, bmw 7 E32 lub audi a4. Najbardziej mi sie podoba bmw 7 z okazji iz jest zajebiscie komfortowa i ma moc, ale jest jeden minus, duzo pali, z kolei bmw 3 pojezdze nim ze 2 lata i sprzedam taniej niz kupilem, a taka a4 jakbym fajnie zrobil [nowe alusy, swiatla, audio] to bym puscil drozej. Poradzcie mi co mam wybrac. Z gory dzieki!!!
misqu
Nowicjusz

Miejscowość: w-wa

20 Lip 2009, 19:48

Tak tak tak........ zrobisz w a4 "alusy" inne duperele warte z 2-3 tys. a sprzedaż go po tej samej cenie co kupiłeś albo jeszcze taniej na samochodach nie zarobisz chyba ze na zabytkach. Rzecz prosta i jasna ze jak kupisz to stracisz na aucie nie tyczy się to tylko bemek.
Wracając do tematu e36
ralf1990
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

20 Lip 2009, 19:53

w takim razie mysle o 5 drzwiowej, ile takie bmw moze palic po miescie? a co sądzisz o 7 gdyby mało paliła?
misqu
Nowicjusz

20 Lip 2009, 19:56

kolega ma e36 silnik 1.6 pali mu 10-12 litrów w mieście benzyny a jeździ tak średnio nie zaszybko i nie za wolno ;) a z 7 nie miałem styczności
ralf1990
Początkujący

20 Lip 2009, 20:01

a może jakieś inne propozycję niż bmw? jakieś auto które wizualnie wam się podoba?
misqu
Nowicjusz

20 Lip 2009, 20:03

Silnik 1.8 spali mniej bo jest mocniejszy.
stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel Cascada - efektowny kabriolet na każdą pogodę
    Nowy Opel Cascada to elegancki, czteromiejscowy kabriolet o wydłużonej sylwetce z wysokiej jakości miękkim dachem. Jako jeden z czołowych modeli Opla Cascada wyróżnia się nie tylko gabarytami (długość: prawie 4,7 m), ...
    Brak białych linii na jezdni - jak reagują kierowcy?
    Bardzo wielu kierowców nie stosuje się do obowiązujących limitów prędkości. Jak skłonić ich do ostrożniejszej jazdy w mieście? Można… usunąć białe linie oddzielające od siebie pasy ruchu na jezdni albo ...

20 Lip 2009, 20:16

a ile kasy masz na to??
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Lip 2009, 20:34

pisze 8-10 tys
Opel Calibra lub Volkswagen Corrado :) nie wiem czy te klimaty ;)
ralf1990
Początkujący

20 Lip 2009, 20:36

pisze w temacie 8-10 tys śmieszny jesteś z taką kasą się na bmw 7 porywasz , chyba że jest to 8-10 tys EURO to tak
andrewb25

20 Lip 2009, 21:03

golfy mnie nie interesują, a jakbys byl mądrzejszy to bys pomyslal, ze nie tylko jedna seria bety 7 wyszla... poza tym czytaj uwazniej moj pierwszy post
misqu
Nowicjusz

20 Lip 2009, 21:48

no to sobie kup tą betę będziesz jeździł w becie, kup sobie jeszcze jakiegoś dresa i maszynkę na ogolenie poły. :twisted:
andrewb25

20 Lip 2009, 21:56

[quote="andrewb25"]no to sobie kup tą betę będziesz jeździł w becie, kup sobie jeszcze jakiegoś dresa i maszynkę na ogolenie poły. :twisted:[/quote]

no naprawde boki zrywać
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

20 Lip 2009, 22:16

Audi A4 do 10tys niema najmniejszych szans zeby znalesc cos przyzwoitego,w tej kwocie poszukal bym jakiegos Civica V,Colta albo Astra GSI a i wogole co z tego ze kupisz dajmy na to BMW 320 E36 kupic kazdy potrafi ale utrzymac tez trzeba umiec nie to co kupisz i zaraz musisz sprzedac bo cie nie stac na utrzymanie
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Lip 2009, 22:21

ale zes z ta astra wyjechal... o utrzymanie sie nie martwie, na razie interesuje mnie opdowiednie auto, moze jakies volvo? opel astra w nowszym roczniku? moze audi a3? bo te bmw to mi sie nie podobaja az tak, w polsce bmw kupuje sie przewaznie od mlodych ludzi, a tacy to wiadomo jak jeżdzą...
Ostatnio edytowany przez misqu, 20 Lip 2009, 22:26, edytowano w sumie 1 raz
misqu
Nowicjusz

20 Lip 2009, 22:26

misqu napisał(a):Witam. Mam 18 lat i jestem świeżo po zrobieniu prawka. Mam pare samochodów na oku ale nie wiem kogo mam sie poradzić, które wybrać ew. jakieś inne. Mianowicie interesuje mnie bmw 3 e36, bmw 7 E32 lub audi a4. Najbardziej mi sie podoba bmw 7 z okazji iz jest zajebiscie komfortowa i ma moc, ale jest jeden minus, duzo pali, z kolei bmw 3 pojezdze nim ze 2 lata i sprzedam taniej niz kupilem, a taka a4 jakbym fajnie zrobil [nowe alusy, swiatla, audio] to bym puscil drozej. Poradzcie mi co mam wybrac. Z gory dzieki!!!

Rada jest prosta ,tylko bmw 750 bo inne motory to żółwie ,polecam ci bmw bo coś czuje że
jesteś ostro podkręcony na to autko ale bmw to auto drogie w użytkowaniu
.poWIem ci że w polen to raczej zadbanej i zdrowej 7 nieznjadziesz -więc pozbieraj kasy i szukaj w DE -SĄ JESZCZE MIEJSCA Z ZADBANYMI BMW -CENA WYSOKA ALE PEWNE
PS A JEŚLI BUDŻET KIEPSKO SIĘ MIEWA TO ZAFUNDUJ SOBIE ZABYTEK Z 89 -MOŻNA COŚ WYSZPERAĆ -POZDRAWIAM
max23
Początkujący

Miejscowość: elbląg