Accord VI, Toledo II, A4 B5 do 10 tys.

06 Maj 2015, 18:17

Witam,
kupuje mój pierwszy samochód, przeglądając intensywnie forum wyłoniło się kilka modeli lecz wciąż mam pare pytań.
Budżet = 11 tys na wszystko, więc zakładam 9500 na samochód a reszta na pakiet startowy
Rejon = Mazowieckie
Użytkowanie = Miasto, sporadycznie krótkie trasy. Małe roczne przebiegi.
Własne potrzeby = 4 drzwiowe, mało awaryjne, niskie koszty utrzymania

Kolejność nie przypadkowa:
1. Accord VI 1.8 - Czy za 9500 znajdę jakiś sensowny egzemplarz z gazem? Czy w ogóle można znaleźć sensowne egzemplarze tej cenie? Czytałem że jeśli założy się odpowiednią instalację to nie ma problemów.
2. Audi A4 B5 1.8 (bo 1.8T raczej trudno znaleźć) - wiem że jest problem z zawieszeniem, jaki jest koszt wymiany i czy jest ktoś w stanie określić jak często je wymienia przy spokojnej jeździe po polskich drogach? Jak toleruje gaz?
3. Toledo II 1.8 - tutaj wiem mało, bryła po prostu mi się podoba. Jak z awaryjnością, gazem?
4. Avensis 2.0 - raczej najmniej mi się podoba, ale jeśli miałby się okazać najlepszym wyborem to się przemogę.
Pug 406 - niestety do niego się nie przekonam (wygląd)

Co według was byłoby najlepszym wyborem? Odrazu w miarę możliwości poproszę oferty i na co w danym modelu najbardziej zwracać uwagę przy kupnie.
Qkie
Nowicjusz

Auto: Nie mam

07 Maj 2015, 09:21

Szkoda, że Pug ci nie odpowiada, w sumie to dziwne, sedan po liftingu był całkiem ładny, no ale mniejsza z tym.
Najrozsądniejszym wyborem będzie Accord VI 1.8/2.0 (to jest praktycznie jedno i to samo, więc jak znajdziesz zadbane 2.0 to się nie zastanawiaj). Z gazem nie ma problemów, dobrze dobrane komponenty i kumaty gazownik, który ustawi gaz. Za 10 tys. zł powinieneś coś znaleźć, chociaż na HAKP twierdzą, że do 10 tys. zł nie jest łatwo znaleźć VI.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...