Accord VI za dyche - poszczególne moje typy, woj.Mazowieckie

08 Kwi 2015, 08:24

Witam,
Rozglądam się za Hondą Accord VI sprzed liftingu z benzyniakiem 1.8 lub 2.0 do późniejszego zagazowania. Bardzo możliwe, że od Maja auto będzie robić ok.80km/dziennie. Diesla nie biore pod uwagę.
Ze sprzedającymi będę kontaktował się pod koniec tygodnia, może uda się w weekend coś podjechać i obejrzeć.

1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Łochów.
Sprzedający jest z Łochowa, a blachy auta wskazują na powiat Piaseczyński (drugi koniec Warszawy). Nie ma zdjęć przedniego lewego błotnika więc może być niespodzianka na żywo, ale ogólnie, nie wygląda źle.
Od tej zaczne oglądać, tak jak pisałem, wezme sie za to pod koniec tygodnia.

2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Warszawa-Ursynów.
Zmatowiałe lampy mogą być powodem do negocjacji ale brzydko spasowana maska odstrasza... Na plus tak jak i w pierwszej flaga w rejestracji.

3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Płock. Handlarzyna.
Mój faworyt ale na styk z budżetem na auto. Ze zdjęć nie ma się do czego przyczepić.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ewentualnie.
4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] W-wa.
Odstraszają te naklejki dziur po kulach, auto na zdjęciach mokre, nie sprawia dobrego wrażenia - może się myle?

5. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] W-wa.
Wygląda na bitego parcha, dostał w tył. W dodatku chyba przednie lampy od polifta, ale mogę się mylić. Odpuścić ją?

Innym autem, które chodzi mi po głowie jest Toledo dwójka 1.6.
Dobre zabezpieczenie antykorozyjne ale za słaby silnik. A mocniejsze do gazu sie nie nadają.

Poproszę o opinie i komentarze, może ktoś z forumowiczów zauważy w ogłoszeniach coś czego ja nie zauważyłem.
Jeśli ktoś odpowie i będzie zainteresowanie moim tematem będę dalej informował o moich postępach. (Co obejrzałem, co jest śmietnikiem, co kupiłem itp.)
BrutusM
Początkujący

Auto: Japonia
Skrzynia biegów: Manualna

08 Kwi 2015, 09:59

Świetny wybór, zaś co do modeli:

1. Wygląda OK, bardzo dobry silnik, mam na myśli 2.0, to niby tylko 11 KM i kilkanaście Nm więcej, ale podobno odczuwalne. A jakbyś znalazł 2.3 to już miodzio.

2. Też OK, ale przygotuj się, że za rok wymienisz rozrząd za oszałamiające pieniądze rzędu 600 - 700 zł, bo rozrząd na dobrych, markowych częściach to 400 zł + robocizna. Chociaż przynajmniej wiesz kiedy go wymienić, a reszta może ci wciskać kit, że niedawno wymieniany ale faktury nie mają.
Krzywo spasowana maska nie musi oznaczać niczego strasznego, pogódź się z tym, że większość kilkunastoletnich aut będzie miało jakąś kolizyjną przeszłość. Jeśli to było wjechanie komuś w hak albo delikatna stłuczka to nic strasznego. Ostatnio znajomy handlarz pokazywał mi dwa auta, jedno - igiełka, wszystkie szczeliny równe, no nie miałem się do czego przyczepić. Drugie widać, że coś za sobą miało, maska lekko odstawała. Ten pierwszy był po konkretnym dzwonie, drugi właśnie wjechał komuś w hak... A więc ręce blacharza czynią cuda :mrgreen:

3. Ta z Płocka wygląda ładnie, no ale właśnie, z Płocka... Zagłębie mazowieckich handlarzy wraz z Płońskiem i Radomiem. Wypolerowana, wywoskowana, no ale z drugiej strony, lepsze to niż ujebana. Masz miernik lakieru swoją drogą?

4. A ten Accord jest mi znany :mrgreen: Przynajmniej z widzenia. Często jak jeżdżę do pracy to stoi na stacji Warszawa Płudy. Właściciel raczej nie należy do dbających o czystość auta, co mnie już by zaczęło niepokoić i sprawdzałbym auto pod kątem korozji. Poza tym długo się sprzedaje, minimum miesiąc, a na dobre Accordy raczej łatwo jest znaleźć kupca. Obejrzeć warto, bo dobry silnik, ładny kolor tapicerki, no ale wzmożona czujność wskazana.

5. Ostatnia... Tragiczne felgi. Ale to kwestia estetyki. Niepokoi brak emblematów na tylnej klapie. Do mnie nie przemawia.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2009

08 Kwi 2015, 12:07

Killaz napisał(a):Wygląda OK, bardzo dobry silnik, mam na myśli 2.0, to niby tylko 11 KM i kilkanaście Nm więcej, ale podobno odczuwalne. A jakbyś znalazł 2.3 to już miodzio.

2.3 wyszło po lifcie, także zdecydowanie nie mój budżet.

Killaz napisał(a):Masz miernik lakieru swoją drogą?

Niestety nie, ale myślę skąd pożyczyć. Mam koło siebie warsztat blacharski, może podjade tam któregoś dnia i zapytam.

Killaz napisał(a):4. A ten Accord jest mi znany :mrgreen: Przynajmniej z widzenia. Często jak jeżdżę do pracy to stoi na stacji Warszawa Płudy. Właściciel raczej nie należy do dbających o czystość auta, co mnie już by zaczęło niepokoić i sprawdzałbym auto pod kątem korozji.

Dzięki, miło, że napisałeś. Chyba szkoda mojego i sprzedającego czasu na oglądanie tej sztuki. Zresztą, tak jak napisałeś, jakby to była "okazja" to by sie szybko sprzedała. Więc 4 odpada.

Killaz napisał(a):5. Ostatnia... Tragiczne felgi. Ale to kwestia estetyki. Niepokoi brak emblematów na tylnej klapie. Do mnie nie przemawia.

Felgi mi nie przeszkadzają, bardziej zastanawiam się nad stanem technicznym zawieszenia przez jazde na takich kołach. Zresztą, jak nie ma znaczków z tyłu to na bank malowana. Są ładniejsze sztuki za taką kase dlatego ta też odpada.
BrutusM
Początkujący

08 Kwi 2015, 15:36

Zobacz na te:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

08 Kwi 2015, 15:43

1. Polift, przewyższa mój budżet,
2. Przód tragicznie złożony + korozja

Tak czy inaczej bardzo dziękuje za zainteresowanie tematem.
BrutusM
Początkujący

08 Kwi 2015, 15:50

Zawsze są jeszcze negocjacje :ok:

A w tym drugim faktycznie się coś z przodem działo.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

08 Kwi 2015, 15:58

Negocjacje negocjacjami, ale mając do wyboru przedlifta i polifta (powiedzmy, że oba 1.8 ) za te same pieniądze to jednak wolę przedlifta. Pamiętajmy o jednej kwestii-okazji nie ma i nie będzie.
BrutusM
Początkujący

08 Kwi 2015, 17:29

Zobacz na accordklubpolska czy nie wystawiono tam jakiegos klubowego na sprzedaz. Musisz sie liczyc z tym, ze auto moglo kiedys dostac a juz szczegolnie ze bylo cos malowane... Odrzucanie auta bo mialo malowana klape jest dla mnie lekko niepowazne. Moj accord tez dostal w tylek i nie ma znaczkow, moze kiedys dokleje H i to tyle, bez nich wyglada po prostu lepiej moim zdaniem :)
TheS
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 07 05 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Freemont / Scion tC / Trafic
Silnik: 2.0jtd / 2.4 vvti
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Kwi 2015, 18:06

Nie odrzuciłem żadnego pojazdu bo miał malowany element. Takie rzeczy zdarzają się nawet przy autach kupowanych jako nowe. Po prostu jeśli widać, że cały przód się nie zgadza a przy okazji bok wygląda jak "Kameleon" to nie widze sensu oglądania takiego egzemplarza. Na HAKP patrzyłem, nie ma nic interesującego. Oglądanie pojazdów 1-3 z pierwszego postu zaczne w weekend.
BrutusM
Początkujący

11 Kwi 2015, 12:57

W tygodniu dzwoniłem do Pana z Łochowa, od srebrnej Hondy na blachach WPI. Pan z głosu ok. 50 lat, spokojny człowiek. Zna tą Hondę prawie od nowości. Stwierdził, że malowane były oba zderzaki i nadkola z przetarć parkingowych. Sprowadził tą Hondę w 2001 roku z niemiec - jak auto miało chyba pół roku.
Na moje pytanie czy dach też był malowany z powodu przetarć odpowiedział, że nie. Wstępnie umówiliśmy się na dzisiaj (sobotę). W piątek miałem potwierdzić przyjazd, jednak Pan stwierdził, że wyjeżdża na weekend. W dodatku nie wie co będzie robił w poniedziałek... Umówiłem się z nim, że zadzwonię o 8 rano w poniedziałek. Coraz mniej zaczyna mi się to podobać, Pan zachowuje się jakby robił łaskę sprzedając ten pojazd....

O wszelkich postępach będę informował na bieżąco. Mam nadzieję, iż administracja tego forum nie usunie mi tego wątku.

Pozdrawiam.
BrutusM
Początkujący

13 Kwi 2015, 14:41

Pan z Łochowa dzisiaj wiezie kogoś do lekarza, mam zadzwonić jutro...
Byłem dzisiaj w Płocku. Obejrzałem tą.
[link do Otomoto wygasł]
Pan nic nie wie, ani kiedy był robiony rozrząd, ani kiedy była ustawiane luzy zaworowe. Drugiego kompletu kół brak. Brak możliwości przejażdżki ponieważ auto nie posiada OC. Środek auta wygląda tragicznie, strzelam, że ma przebiegu 500k. Na masce wżery od ptasich odchodów.
Zrobiłem wycieczkę 250km i wróciłem z niczym.
Czy ktoś ma jeszcze pomysł co mogę obejrzeć w mazowieckim?
Może wypowie się ktoś, kto jeszcze się nie wypowiadał?
BrutusM
Początkujący