Accord vs A6

06 Sty 2015, 10:34

Witam panowie zastanawiam się nad zakupem Hondy Accord i Audi A6, wyczytałem, że w obydwu przypadkach stosuje się zawieszenie aluminiowe wielowahaczowe, lecz na Audi z tym zawieszeniem bardziej się narzeka, jak to jest? W Hondzie nie jest to problemem? Teraz chodzi mi tylko o to, ponieważ z resztą dam sobie radę, zawieszenie jest teraz kartą przetargową.
Potworny515
Nowicjusz

Auto: Brak

06 Sty 2015, 11:30

weź uzupełnij, bo nikt nie będzie wróżył o jakie auta Ci chodzi...
wazne-zanim-napiszesz-nowy-temat-przeczytaj-ten-wazne-vt72479.htm
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

06 Sty 2015, 11:51

chodzi mi tylko o zawieszenie więc po co CI gdzie będę użytkował auto? Chcę uzyskać tylko opini na temat zawieszenia, tak ciężko udzielić odpowiedzi? A jak nie znasz to wcale się nie udzielaj w temacie.
Potworny515
Nowicjusz

Auto: Brak

06 Sty 2015, 11:55

1. jak nie umiesz uzupełnić tematu zgodnie z działem to temat wyląduje w koszu i tyle po Twoich opiniach
2. skąd ktoś będzie widział o jaką generację Ci chodzi?
3. nie ten dział
4. temat do zamknięcia/przeniesienia
5. pozdrawiam
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

06 Sty 2015, 12:15

wyszło już 9 generacji Accorda i 4 generacje A6, nie wiemy o jakie modele chodzi

ogólnie Accord ma zawieszenie wielowahaczowe, jednak nie jest ono tak delikatne jak w Audi, nieco sportowy charakter Hondy powoduje, że zawias jest trochę twardszy, świetnie się prowadzi i jest wygodny
wg zasłyszanych opinii fabryczne zawieszenie powinno wytrzymać w Accordzie 200tys km, nawet wertując forum Hondy Accord trudno coś znaleźć na temat zawiasu, czyli nie jest to często występująca napawa, wiele jest opinii, że jak się kupi w miarę zadbane auto, to nie wymienia się nic, co najwyżej jakieś gumy
jeśli będziesz miał pecha i będziesz musiał zrobić remont zawieszenia, to koszt jest podobny jak w Audi, ale pamiętaj, że w Hondzie robisz raz na 200tys km, a w Audi raz na 30tys km, jak dobrze trafisz to w Hondzie nie będziesz robił zawiasu, w Audi na 1000% zrobisz kilka razy

kosztami utrzymania zawieszenie Hondy nokautuje zawias Audi, bez dwóch zdań
komfort - niech ktoś oceni, kto testował oba auta
wydaje mi się, że Honda może być nieco twardsza, bardziej sportowa
Audi na pewno jest wygodne, ale robić zawias co 1-2 lata?
numer21
Początkujący

Prawo jazdy: 0- 0-2001
Auto: Clio II
Silnik: 1.4 75KM

13 Sty 2015, 21:05

Honda Vs Audi to jest tak jaka kasa takie auto ale co do exploatacji zawsze honda ,niemalże poważnych problemów brak wiejdz na forum hondy a na forum Audi a bmw to wcale porażka i nie żadne tdi,i-cdti turba egry przeplywomieże wtryski kurde to jest masakra. Kup benzynę i masz spokuj święty poważnie , ja przesiadłem sie z bmw e61 na 3 juz Hondę w moim skromnym zycu i auto lala fakt komfortu połowa od bmw ale cena adekwatna no i oleje filtry klocki kilka stawek a w audi podejrzewam ze po wymianie oleju filtrów klockow itp to minimum 1000-1500. A jak tdi to DPF :shock: powodzenia
tomekcph
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 08 1985
Auto: Honda FR-V
Silnik: 2.0 i-vtec
Typ: MPV
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Luksusowy crossover Lexus LF 1 Limitless
    Na targach North American International Auto Show w Detroit zadebiutuje koncepcyjny crossover Lexus LF-1 Limitless. Wyrafinowane linie nowego modelu mają potencjał, by kształtować przyszłość flagowego luksusowego crossovera ...