Adui A3 czy passat b5 oba z 2000 roku.Ktore kupic??

28 Mar 2010, 09:44

zastanawiam się nad kupnem samochodu. Myślałem nad adui A3 ale zawsze podobały mi sie sedany i dlatego zastanawiam sie nad passatem b5. Oba te samochody z 2000 roku. Mam pytanie co do spalania, komfortu jazdy, i cenny częsci.
Fiodor_x
Nowicjusz

Miejscowość: Wola, slaskie

28 Mar 2010, 10:36

Passat większy , przestronniejszy więc podróżuje się nim na pewno przyjemniej, porównując w tych samochodach identyczne silniki a3 na pewno mniej spali ze względu na masę, ale nie będą to jakieś duże różnice, myślę że 1 litr to max. Nie wiem jak jest w Pasatach z 2000 roku, ale wydaje mi się że tak samo jak w tych z lat 97,98.., chodzi mi tu o zawieszenie wielowahaczowe drogie w eksploatacji i niezbyt trwałe, w A3 jest o wiele prostsza konstrukcja, i o ile się nie mylę to A3 ma ocynk a Passat nie. Jakość wykonania w A4 stoi na wyższym poziomie niż w Passacie, i to znacznie, ale czy tak jest w A3 to nie wiem. Ogólnie to ja wolałbym A3. Jeśli się gdzieś pomyliłem to proszę mnie poprawić :wink:

No i już się pomyliłem, Passat ma ocynk :wink:
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski

28 Mar 2010, 12:38

Samochody bez porównania. Potrzebujesz auto duże czy małe? I już wiesz czy kupować VW, czy Audi.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

28 Mar 2010, 13:21

Dishman napisał(a):Samochody bez porównania. Potrzebujesz auto duże czy małe? I już wiesz czy kupować VW, czy Audi.

Jakbys nie wiedzial ze w Polsce ludzie kupuja auto nie tyle dostosowane do wlasnych potrzeb ile ze znaczkiem VW lub OOOO na masce :roll:
nie wazne ze jezdze sam lub z psem MUSZE MIEC PASKA B5 BO NA FORUM POLECILI
nie wazne ze nie stac mnie utrzymanie SEJA KUPIE SE A3 NAJWYZEJ BEDZIE STAC W GARAZU
ECHH ile mozna pisac postow na temat passata b5 i audi a3, czy naprawde wierzycie ze 10 letni samochod nawet szanowanej marki dodaje prestizu???
wole jezdzic seatem, citroenem, peugetem czy kia ale 5-6 lat mlodsza
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

28 Mar 2010, 14:07

JerzyB333 napisał(a):ECHH ile mozna pisac postow na temat passata b5 i audi a3, czy naprawde wierzycie ze 10 letni samochod nawet szanowanej marki dodaje prestizu???

Polać mu :wink:
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

28 Mar 2010, 14:14

Ile masz do wydania na samochód? jak koło 25 000zł to zastanowiłbym się nad Leonem
mojsamochod
Nowicjusz

Miejscowość: Rymanów Zdrój/Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koncepcyjny Opel ADAM ROCKS - miejski mini crossover
    Opel ADAM, który oferuje 61 000 wariantów wyposażenia nadwozia i prawie 82 000 opcji wyposażenia wnętrza oraz supernowoczesny system informacyjno-rozrywkowy IntelliLink, jest nie tylko prawdziwym mistrzem personalizacji, ...

28 Mar 2010, 14:27

KaczorLSM napisał(a):
JerzyB333 napisał(a):ECHH ile mozna pisac postow na temat passata b5 i audi a3, czy naprawde wierzycie ze 10 letni samochod nawet szanowanej marki dodaje prestizu???

Polać mu :wink:

Nie wiem jak to rozumiec :lol:
kolejna paranoja to wspolczesni kupujacy(jestem obecnie awaryjnie zmuszony do sprzedazy jednego ze swoich aut)
texty potencjalnych kupujacych:
- [sprzedaje altee xl] "mimo wszystko wole tourana bo to w koncu vw na pewno bardziej niezawodny niz ten caly seat"
-[realny potwierdzony ksiazka serwisowa przebieg 120 tkm] "duzy przebieg jak na 3 latka"
- [w ogloszeniu napisalem ze malowalem zderzak z tylu i drzwi prawe przod]- "a to przepraszam, nie dotyczalem: szukam auta bezwypadkowego"
Witki mi opadly :shock:

Widocznie w polsce auta przejezdzaja po 5 tysiecy km/rok i nigdy nie sa porysowane. Fajnie :cool:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

28 Mar 2010, 14:39

Ktoś parę tygodni temu pisał na forum, że kiedy sprzedawał Ibizę TDI kupujący powiedział mu, że woli jednak VW Golfa bo VW mają lepsze silniki diesla :mrgreen:
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin