Agresywnie wyglądające modele aut:

13 Sie 2009, 10:56

Limuzyny hatchbacki . ? Możesz podać przykłady .
I love my little gray coupé
for a long time I collecting the cash for it
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: PTB / NYC

13 Sie 2009, 16:32

np. opel signum?

[ Dodano: Czw Sie 13, 2009 17:35 ]
chyba nie powiesz mi że to sedan, kombi ani że to nie jest auto luksusowe.

[ Dodano: Czw Sie 13, 2009 17:36 ]
tak samo renault vel satis.. moim zdaniem nieudane pomysły.
KamilMilkowski
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

14 Sie 2009, 11:39

KamilMilkowski napisał(a):np. opel signum?

[ Dodano: Czw Sie 13, 2009 17:35 ]
chyba nie powiesz mi że to sedan, kombi ani że to nie jest auto luksusowe.

[ Dodano: Czw Sie 13, 2009 17:36 ]
tak samo renault vel satis.. moim zdaniem nieudane pomysły.

opel signum - to hatchback
Renault Vel Satis - tez też hatchback

Limuzyna charakteryzyje się "zakończeniem" sedan (RR Phantom) lub liftback (Porshe Panamera)
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

15 Sie 2009, 01:36

dobrze powiedziane "charakteryzuje" ale od każdej reguły są wyjątki jak te dwa i bez cienia wątpliwości są to limuzyny. Takie było założenie konstruktorów, którzy znają się na rzeczy i w pełni świadomi tworzyli limuzyny o zakończeniu hatchbacka. to że nie pociągneli blachy o 10cm na dup\ce nie zmienia tych aut. To tak jakby powiedzieć że audi a4 kombi w mocno podrasowanej wersji nie jest samochodem sportowym. Tylko dlatego że jest pięcio drzwiowe. Lub lancer też 5drzwi. Ale auta w 100% sportowe ;] Ale mimo wszystko uważam że to był niewypał z tymi limuzynami.

[ Dodano: Sob Sie 15, 2009 02:42 ]
bo sportowe to tylko coupe nie? a limuzyny tylko sedan? bzdura na rosorach za przeproszeniem :) pozdrawiam forumowiczów

[ Dodano: Sob Sie 15, 2009 03:05 ]
A i kolega powinien dodać do wypowiedzi swojej hatchback, kombi. Albo zostawił wyłącznie sedan. bo z liftbackiem to był taki sam wynalazek jak z hatchbackiem tylko w innych czasach. Ja powszechnie uważam że jeśli limuzyna to wyłącznie sedan. Inne typy nadwozi również mogą być luksusowe ale to już jakby nie będzie dla mnie limOo :]
KamilMilkowski
Początkujący

15 Sie 2009, 10:12

KamilMilkowski napisał(a):dobrze powiedziane "charakteryzuje" ale od każdej reguły są wyjątki jak te dwa i bez cienia wątpliwości są to limuzyny. Takie było założenie konstruktorów, którzy znają się na rzeczy i w pełni świadomi tworzyli limuzyny o zakończeniu hatchbacka. to że nie pociągneli blachy o 10cm na dup\ce nie zmienia tych aut. To tak jakby powiedzieć że audi a4 kombi w mocno podrasowanej wersji nie jest samochodem sportowym. Tylko dlatego że jest pięcio drzwiowe. Lub lancer też 5drzwi. Ale auta w 100% sportowe ;] Ale mimo wszystko uważam że to był niewypał z tymi limuzynami.

[ Dodano: Sob Sie 15, 2009 02:42 ]
bo sportowe to tylko coupe nie? a limuzyny tylko sedan? bzdura na rosorach za przeproszeniem :) pozdrawiam forumowiczów

[ Dodano: Sob Sie 15, 2009 03:05 ]
A i kolega powinien dodać do wypowiedzi swojej hatchback, kombi. Albo zostawił wyłącznie sedan. bo z liftbackiem to był taki sam wynalazek jak z hatchbackiem tylko w innych czasach. Ja powszechnie uważam że jeśli limuzyna to wyłącznie sedan. Inne typy nadwozi również mogą być luksusowe ale to już jakby nie będzie dla mnie limOo :]

opel signum i Renault Vel Satis to hatchbacki.

audi a4 kombi - to kombi, rzeczywiście agresywne, szybkie, masywne i tak dalej ale to kombi o sportowym zacięciu, [bo rozmawiamy o najnowszej generacji, tak . ?] Audi A4 (B8), światła LED, wloty powietrza, dyfuzor i oczywiście silnik . . . czynią to autko sportowym kombi a nie limuzyną . ! Mitsubishi Lancer Evolution X to autko występujące rzeczywiście w nadwoziu sedan i zgodzę się, że jest to auto sportowe . Lub lancer też 5drzwi. Każde nadwozie sedan ma 4-drzwi a kombi i hatchbacki mają 5-drzwi: ilość drzwi - czyli ilość drzwi [z szybą], którymi można wejść do auta. I stanowczo nie powinienem do swojej wypowiedzi dopisywać hatchback, kombi. Hatchbacki to małe auta miejskie .
ZdjęcieZdjęcieZdjęcie

POZDRAWIAM . !
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

15 Sie 2009, 14:41

Ta wypowiedź odbiega znacznie od sensu zaczętej rozmowy. Bo nikt nie wątpi że opel signum czy renault vel satis są to limuzyny w 100% Tak samo jak lancer evo x to samochód sportowy w 100%. Pomimo ze te pierwsze dwa samochody to hatchbacki a evo to sedan. Tak więc nie wiem ocb. ale tak czy siak są to limuzyny :) pozdrawiam
KamilMilkowski
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

15 Sie 2009, 20:12

KamilMilkowski napisał(a):Ta wypowiedź odbiega znacznie od sensu zaczętej rozmowy. Bo nikt nie wątpi że opel signum czy renault vel satis są to limuzyny w 100% Tak samo jak lancer evo x to samochód sportowy w 100%. Pomimo ze te pierwsze dwa samochody to hatchbacki a evo to sedan. Tak więc nie wiem ocb. ale tak czy siak są to limuzyny :) pozdrawiam

Bo nikt nie wątpi że opel signum czy renault vel satis są to limuzyny w 100%. Nie nikt, tylko Ty, nie są to w żadnym procencie limuzyny tylko hatchbacki . !

Tak samo jak lancer evo x to samochód sportowy w 100%. Potwierdzając Twoją wypowiedź odbiegam od temetu . ?

Ta wypowiedź odbiega znacznie od sensu zaczętej rozmowy. Tłumaczyłem Ci tylko, że Audi A4 w wersji kombi, jest kombiakiem o zacięciu sportowym a nie limuzyną .

Odbiega od sensu Twoje pojęcie limuzyny, trochę dłuższego hatchbacka i sportowych kombi .
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

15 Sie 2009, 22:46

to czemu w opisach tych modeli wyraźnie jest napisane że są to limuzyny? I konstruktorzy w pełni świadomi tworzyli limuzyne z tyłem hatchbacka? Chyba że się pomylili, musisz ich sprostować :) ale to ze ta limuzyna ma tył hatchbacka to już przecież mówiłem więc już nie wiem czego nie rozumiesz. Nieważne w sumie to nie limuzyna niech będzie mi to już obojętne. Prosze o modele aut które agresywnie wyglądają :P
KamilMilkowski
Początkujący

16 Sie 2009, 09:40

Limuzyna nie może miec tył auta miejskiego, a w opisach napisane jest jak woł hatchback a nie limuzyna . Wiesz co racja skończmy rozmowę na temat, limizyn przejdźmy do agresywnych autek, to na dobry poczatek .

Peugeot 907 stylizowany na Mercedes-Benza SLR .

Zdjęcie
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

16 Sie 2009, 14:47

No więc na pewno mercedes 350 coupe

[link do oferty na Allegro wygasł]

bmw m3

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

audi r8 tez calkiem agresywne

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

no i honda civic :)

A wbrew pozorom także suzuki splash czy jakos tak ;p
KamilMilkowski
Początkujący

18 Sie 2009, 10:18

Opel Calira :twisted: & Fiat Coupe :twisted:
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

21 Sie 2009, 08:32

nie ma to jak dodge viperZdjęcie
Japonia górą!!!Nissan, Honda, Mitsubishi, Mazda rządzą!!!
Brian Oconner
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań