Przerysowanie samochodu

19 Sie 2009, 07:13

Zacznę od tego że jestem nowy :) Witam wszystkich. Nie wiedziałem dokładnie czy wrzucić to do tego działu, ale ten pasował mi najbardziej ;)

Do Problemu:

Kiedyś kupiłem sobie nowy samochód postał przed blokiem jedną noc i ktoś przez ten czas gwoździem zarysował mi cały bok auta. Wczoraj odebrałem inne auto i chcę je jakoś przed tym zabezpieczyć tylko nie wiem jak ? Myślałem o założeniu kamer ale wolałbym żeby jak już założyła to jakaś firma i nad tym panowała jest coś takiego ? jak nie to jak inaczej zabezpieczyć samochód przed sąsiadami ?? z góry dziękuje za odpowiedź. ;-)
spalcio
Nowicjusz

Miejscowość: Ruda Śląska

19 Sie 2009, 08:28

Garaż albo pobliski parking strzeżony ;)
Ewentualnie polecam przeprowadzkę na lepszą ulicę ;)
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

19 Sie 2009, 09:26

nie no bez przesady z tym parkingiem strzeżonym, chociaż jakbym miał koło sibie to czemu nie...
Otóż ja mam podobna sytuacje: wąska uliczka, domek jednorodzinny i garaż w którym mieszczą się same małe auta, a obecnie zmieniam samochod na patrola i również nie chce żeby coś się z nim działo jak będzie stał pod domem.
Z tego co się orientowałem to można to załtwić na kilka sposobów, albo tak jak pisałeś zlecić jakiś monitoring itp , albo jest druga opcja kupić atrapy kamer + fotokomórkę i tabliczke obiekt monitorowanyi sądzę ze nawet Ci co będą jedynie chcieli popatrzeć na Twoje auto to widząc migającą diodę kamery, zapalające się światło i napis obiekt monitorowany będą mieli dość oglądania :mrgreen:
Ogólnie to jest chyba najtańsze wyjście, lecz jak wiadomo nie gwarantuje 100% zabezpieczenia, bo jak już ukradną to nie masz, żadnego filmu ani nic, ale kto się pokusi o takie coś widząc solidnie zabezpiczeony dom :wink:

jak będziesz coś wiedział więcej o tym monitoringu ile kosztuje co i jak albo coś innego wymyślisz to dawaj tutaj, z chęcią przeczytam
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

19 Sie 2009, 12:48

No atrapa też by była dobra ale wszystkie takie wielkie na allegro są więc bedzie ciężko takie coś zamontować. Szukałem tych kamer do monitoringu i znalazłem dwie małe nocne bezprzewodowe za 570 + darta do komputera zeby szło zgrywać i oglądać na komputerze 90 tylko ma to zasięg 100m i niewiem czy podczerwień przez którą kamera oświetla nie będzie się odbijała od szyby bo kamery będą w środku samochodu ale tak ustawione że będzie widac kto rysuje...

Jak by ktoś znał firmę która montuje takie kamerki poszę o przesłanie informacji :)
spalcio
Nowicjusz

19 Sie 2009, 13:11

no w sumie to firme mozna znaleść w necie. myślałem,że to będzie droższa impreza, ale nie jest tak źle. i tak sądzę, że atrapa załatwiła by nasze problemy :mrgreen:
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

19 Sie 2009, 17:56

Ale taką wilką dasz do samochodu ?
spalcio
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Limuzyna Audi A8 L extended
    Życzenie klienta jest priorytetem dla czterech pierścieni, nawet wtedy gdy wymagania wydają się niezwykłe. Przykładem takiego podejścia jest przygotowanie specjalnej wersji Audi A8. Na zamówienie jednego z europejskich ...

19 Sie 2009, 20:09

nie do auta tylko na sciane przed chałupa co by ludzi odstraszała :mrgreen:
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

20 Sie 2009, 12:07

kamera nie załatwi sprawy ! tym bardziej atrapa ... co za problem żeby sąsiad założył kominiarkę ? czy jakąś maskę ? tak było w moim wypadku .... miałem kiedyś mitsubishi carismę na tamte czasy super fura i sąsiedzi z zazdrości pewnie porysowali bo jak wytłumaczyć fakt, że 2 dni po zakupie fury nagle rysa od przedniej do tylnej lampy, aż do blachy ?
- miałem zamontowaną atrapę kamery + naklejka obiekt monitorowany przed domem - wtedy nie miałem jeszcze garażu - teraz pier**leni sąsiedzi nie mają jak porysować auta ... swoją drogą nie rozumiem tego po co komuś rysować auto ?
proponuję kupić owczarka niemieckiego lub amstafa i tabliczkę " Burek dobiega do bramy w 4,2 sekundy ... a TY? " ;-) choć i tak najlepszym rozwiązaniem jest właśnie Garaż....
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

20 Sie 2009, 12:41

Mogłeś krzywo zaparkować. Powodów mogą być setki. Zawiść też, ale to akurat nieprawdopodobne.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

20 Sie 2009, 13:54

:mrgreen: Garaż
Chyba że ktoś będzie pilnował auta 24h ale to raczej idiotyczne rozwiązanie :wink:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

20 Sie 2009, 16:19

no najlepszy jest garaż, tylko niestety mój jest za mały i Parchatym tam nie wjadę nawet jak bym się zesrał, a na nieszczęście nie ma w pobliżu żadnego placu czy nawet czegoś do wynajęcia...

więc mi zostaje jedynie trzymanie fury przed domem, albo iść na żebry do sąsiąda co by mi u siebie pozwolił auto trzymać...

a co do kominiarki i atrapy no to jest prawda ale, zawsze można nie pisać, że obiekt jest monitorowany i nie umieszczać dużej kamery tylko mała, niewidoczną nieatrapę :mrgreen:
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika