Aixam Prędkościomierz

31 Maj 2019, 13:40

Witam, jestem nowy na forum i z góry przepraszam jeśli wybrałem zły dział. Mam pewien problem a dokładniej dotyczy on prędkościomierza, pewien czas temu podczas jazdy prędkościomierz zaczął „falować” i towarzyszylo temu wlaczanie się świateł awaryjnych, problem był przez 10 sekund następne 30 sekund poprawnie wskazywał prędkość i później znów faluje oraz świecą się światła awaryjne, następnego dnia prędkościomierz przestał działać, nie wskazywał żadnej prędkości, nie było to dla mnie uciążliwe stad tez tego nie naprawiałam (tuż przed tym problemem pojawiły się problemy z wyciekami które były kosztowne). Dziś po dużych opadach deszczu prędkościomierz nagle zaczął wskazywać prędkość, lecz moje szczęście nie trwało zbyt długo ponieważ znów zaczął falować i włączać się światła awaryjne, aktualnie albo nie ma żadnej prędkości albo „faluje” wraz z awaryjnymi światłami ze znaczna przewaga czasowa tego drugiego. Czego mogła by to być wina? Rozmawiałem z kilkoma mechanikami i rozwiązania problemu nie udało się znaleźć. :/
Z góry dziękuje za udzieloną pomoc, pozdrawiam Maciek.
m4ciekk
Obserwowany

• 03 Cze 2019, 16:43

A wiesz może jaki tam jest prędkościomierz, elektroniczny czy taki na linkę? Z tego co piszesz wydaje mi się że będzie elektroniczny skoro ma jakiś związek ze światłami awaryjnymi, hm… Jeżeli opady deszczu działają na niego tak jak opisałeś to wydaje mi się że problem musi być gdzieś w elektryce która jak zamoknie inaczej działa.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Shelby Cobra
      Nazwiska Shelby nie trzeba przedstawiać żadnemu miłośnikowi motoryzacji. Amerykański kierowca wyścigowy i projektant samochodów dał nam wiele niezwykłych pojazdów. Jednym z najbardziej charakterystycznych jest ...