REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Ponad to znaczy ile dokładnie? Akumulator w dobrym stanie utrzymuje napięcie w granicach 12,4-12,5V.ineedl napisał(a):1) napięcie było ponad 12v i mówił że przy mrozie -20 może mi auto nie odpalić? Czy to prawda?
Wygląda to tak jak byś nie miał w ogóle ładowania. Przy sprawnym aternatorze ładowanie powinno zawierać się w granicach 13,8-14,4V.ineedl napisał(a):2) a ładowanie było ok 11,5 czy to za mało?
To pewnie funkcja sterownika zabezpieczająca właśnie akumulator przed rozładowaniem powoduje wyłączenie odbiornika który zużywa zbyt dużą ilość pradu. Nie powinno się trzymać włączonego zapłonu tyle czasu bez uruchomionego silnika i słuchać radia. Jeżeli chodzi o rozładowanie akumulatora to w zależności o jego stanu oczywiście jest taka opcja, że po tym czasie auto nie odpali.ineedl napisał(a):3) mój peugeot 206 ma coś takiego jak Eco mod i jak przy wyłączonym silniku włączę radio to za jakiś czas , 2-3 minuty to radio samo się wyłącza i chciałem się zapytać czy jeśli przekręce kluczyć na tyle żeby się zapaliła kontrolka od akumulatora i działało radio to czy może to rozładować akumulator jakby tak było przez np.1h ?
Rokiko napisał(a):Ponad to znaczy ile dokładnie?
Rokiko napisał(a):Wygląda to tak jak byś nie miał w ogóle ładowania
Rokiko napisał(a):Ponad to znaczy ile dokładnie? Akumulator w dobrym stanie utrzymuje napięcie w granicach 12,4-12,5V.
Rokiko napisał(a):Wygląda to tak jak byś nie miał w ogóle ładowania. Przy sprawnym aternatorze ładowanie powinno zawierać się w granicach 13,8-14,4V
Skoro tak to musiał źle zmierzyć bo daleko byś nie zajechał z taką wartością napięcia i bez ładowaniaineedl napisał(a):A może on źle coś zmierzył? Skoro nie miałbym ładowania to akumulator dawno by się juz rozładował biorąc pod uwagę że dużo jeżdże , czasem jednorazowo 300 km a dziś po tym jak sprawdził to ładowanie przejechałem ponad 40.
Kao napisał(a):No tak nie do końca, kontrolka zapali się przy braku jakiegokolwiek ładowania ale gdy ładuje nieznacznie/symbolicznie to już może się nie zaświecić dlatego warto sobie samemu raz na jakiś czas to sprawdzić
grzesbeton napisał(a):miałem kiedyś własny warsztat akumulatorowy i coś niecoś pamiętam. W pełni naładowany sprawny akumulator powinien bez obciążenia podawać 13,2V
grzesbeton napisał(a):14,4V to wartość ładowania najlepsza, optimum (2,4 na ogniwo), a dopuszczalne to ok 13,8 - 15.
ineedl napisał(a):ładowanie było ok 11,5 czy to za mało?
ineedl napisał(a):A może on źle coś zmierzył?
ineedl napisał(a):Czy dobrze to rozumiem? Jeśli odpalimy auto w którym alternator nie ładuje akumulatora albo z innych powodów nie jest ładowany to od razu będzie się paliła ta kontrolka niezależnie od stopnia naładowania akumulatora?
ineedl napisał(a): mój peugeot 206 ma coś takiego jak Eco mod i jak przy wyłączonym silniku włączę radio to za jakiś czas , 2-3 minuty to radio samo się wyłącza i chciałem się zapytać czy jeśli przekręce kluczyć na tyle żeby się zapaliła kontrolka od akumulatora i działało radio to czy może to rozładować akumulator jakby tak było przez np.1h ?
Kao napisał(a):czasami jest i więcej