REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Czyżby Nie mam zamiaru wyszydzać ale czy aby kolega się nie machnął w nadmiarze euforii napisania rzeczonego postu .Przeca ogólnie jest to około 0,03 amperaklu1982 napisał(a):Pobór prądu na postoju powinien być w granicach 0,003 - 0,008 Ampera.
Hm… to jaki tam miałeś akumulator?Kao napisał(a):Ja też jestem zdania jak Bonifacy nawet ostatnio miałem problem z Doblo. Miałem pobór 0,05 i zjadało aku w 2 dni
dokładnie nie pamiętam ale coś około 70ah. Rozładowywało jakieś ustrojstwo niefabryczne, w sumie nie wiem nawet do czego to było bo to auto odkupione od firmy, wystaczyło wygrzebać co pobiera prąd i wyjąłem od tego bezpiecznik i spokójCichy77 napisał(a):Hm… to jaki tam miałeś akumulator?
Widzisz czyli jeszcze o większej pojemności czyli czas rozładowania by się wydłużył. Musiało więcej prądu ciągnąć żeby tak szybko załatwić taki akumulator. Jednak najważniejsze to znaleźć przyczynę problemu. Czasem jednak wyciąganie bezpieczników nie wskazuje bezpośrednio przyczyny i trzeba się na szukać.Kao napisał(a):dokładnie nie pamiętam ale coś około 70ah
w tym przypadku właśnie nie było to podciągnięte pod oryginalną skrzynkę tylko było ukryte pod konsolą Ale po kabelku po kabelku i do celuCichy77 napisał(a):Czasem jednak wyciąganie bezpieczników nie wskazuje bezpośrednio przyczyny i trzeba się na szukać.