Alarm AVITAL CHELLENGER

01 Paź 2009, 07:50

Witam,

niestety mam problem z alarmem AVITAL CHELLENGER, rozładował mi sie akumulator po jego naładowaniu i podłączeniu nie chce odblokować mi się alarm... światła migają kluczykiem od alarmu mogę jedynie wyłączyć jego dźwięk, ale niestety nic poza tym... Szukałem ukrytego przycisku do alarmu (jesli taki jest) ale niestety jestem drugim właścicielem autka i nie moge go odnaleźć, próbowałem iśc po kablach ale w pewnym momencie wpadają one w całe kłębowisko różnych kabelków i nie sposób odnaleźć właściwego..o co robić?

[ Dodano: Czw Paź 01, 2009 09:31 ]
prawdopodobnie jest to challenger st 800,
piotrpiotr
Nowicjusz

Miejscowość: krakow
  • 01 Paź 2009, 16:01

Niestety,musisz odnaleść przycisk serwisowy.Szukaj po stronie kierowcy pod tapicerką,w skrzynce bezpieczników lub jej okolicy.Jeżeli nie znajdziesz,to musisz poszukać centrlaki alarmu i od niej po kabelkach szukać tego przycisku.Jest też sprawa tego,co ten alarm zabezpiecza - można to zabezpiezenie wypiąc z alarmu i połączyć tak jak było przed jego założeniem.
    Jeżeli będzie trzeba,to niestety musisz rozplątać wiązki przewodów.Tak w sumie to nic strasznego,tyle tylko,że troszkę roboty z tym jest no i trzeba to później na nowo spleść w wiązkę i zawinąć taśmą,tak jak jest to teraz.
    Żeby to jednak zrobić,musisz wiedzieć jaki to alarm.Słowo "prawdopodobnie" to za mało.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opony całoroczne – jakie mają wady i zalety?
      Opony całoroczne – do wszystkiego, czyli do niczego? Czy może jednak istnieją uniwersalne opony, na każde warunki drogowe? Kiedy decydujemy się na zakup nowego kompletu opon mamy dwie dostępne opcje – opony dedykowane ...