Alarm - problemy z jego wyłączeniem - Tigra 1.6 1997 rok

18 Cze 2018, 22:12

Witam

Mam tigre 97r 1.6 106KM

jak się wyłącza alarm. Włącznik jest chyba na górze tam gdzie światła się odpalają taki biały przycisk i po przyciśnięciu się uzbraja. Bo zacząłem rozbierać klamkę od drzwi od strony kierowcy bo był ułamany kluczyk w środku i zacząłem składać i ten drut od kluczyka odpadł od reszty urządzenia. I teraz czasem się włącza ten alarm. Nie złożyłem całości całego boku więc jeszcze mogę tam grzebać, ale i tak mam zamiar składać ,bo więcej szkody zrobiłem niż było i teraz mam wyrzuty po co ja to rozbierałem.

Zawsze otwierałem i zamykałem samochód od drugiej strony.

Może ten pstryczek co był podłączony do samej klamki to on jest od alarmu ?? taka blaszka i taki pstryczek.

Jak się wyłącza alarm jak się włączy. Bo wkładam kluczyk do stacyjki i nic się nie dzieje.

pomóżcie proszę.
Fruler97
Nowicjusz

Auto: Opel Tigra
Silnik: 1.6 106 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

19 Cze 2018, 07:56

Fruler97 napisał(a):Włącznik jest chyba na górze tam gdzie światła się odpalają taki biały przycisk i po przyciśnięciu się uzbraja.
to indywidualna sprawa, oryginalnie nie było żadnego alarmu żeby coś tam jakimś pstryczkiem się włączało. To jakiś dokładany alarm.

Skoro coś tam odpadło to trzeba to włożyć na swoje miejsce aby działało. Metoda prób i błędów, nie ma tu określonej techniki.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

19 Cze 2018, 09:49

Fruler97 napisał(a):Jak się wyłącza alarm jak się włączy. Bo wkładam kluczyk do stacyjki i nic się nie dzieje
Trochę chaotycznie to wszystko napisałeś ale jeżeli masz jakiś przycisk na desce to na pewno tak jak wspomniał @Kao jest on dokładany. Być może jest to jakieś docięcie zapłonu lub coś w tym stylu. Sprawdź czy sam przełącznik nie jest uszkodzony.

Fruler97 napisał(a):Może ten pstryczek co był podłączony do samej klamki to on jest od alarmu ?? taka blaszka i taki pstryczek.
Tego nie wiemy musisz sprawdzić jak złożysz do kupy wszystko co rozebrałeś, może być tez tak że jeżeli nie otworzysz drzwi kierowcy to alarm nie rozbroi się. Różne są alarmy a te indywidualnie zakładane potrafią naprawdę zaskoczyć.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

O czym kierowca powinien pamiętać wiosną?
    Wyższe temperatury, zmiana warunków atmosferycznych, stanu nawierzchni i samopoczucia kierowców to symptomy panującej wiosny. To również czas przeglądów po zimie, wymiany opon i coraz większej ...
    Wodorowy samochód Lexusa przyłapany na testach?
    Wodorowa Toyota Mirai może mieć wkrótce bardziej luksusowego kuzyna. Spotterzy przyłapali na amerykańskich ulicach nietypowego sedana Lexusa w kamuflażu, napędzanego najpewniej wodorowymi ogniwami paliwowymi. Auto ...