Alfa 156 1.8 benzyna

31 Mar 2014, 23:52

witam, ostatnio po sezonie coś się zaczyna dziać przy odpalaniu alfki z rana, jak by się dławiła o spadała z obrotów, objawy takie duszenie, jak np przy słabym akumulatorze, po rozgrzaniu dosłownie przejechaniu paru metrów jest dobrze tak samo jak po ponownym odpaleniu. tylko po nocnym staniu na parkingu tak alfka zaczyna kaszleć. czego może być to przyczyna?
-akumulator
-mieszanka paliwowa
-wtryski
-świece
-filtry
-czy coś innego doradźcie ???

:unsure:
primoszko
primoszko
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 01 2004
Przebieg/rok: 42tys. km
Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.8 144KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • 02 Kwi 2014, 08:55

W zasadzie wszystko z wyżej opisanych,trudno powiedziec bo musiałbyś sprawdzić każdy z elementów i wykluczać je po kolei,nie ma innego wyjścia.
    MotoAutko
    Początkujący

Prawo jazdy: 14 03 2002
    Auto: Seat Leon 1.6

02 Kwi 2014, 23:26

zacznę od tych najtańszych czyli olej wszelkie filtry i komputer jakieś 450-500pln :yes:

głupie pytanie lecz byłem u mechanika i katalogowo mi sprawdził alfę jak pytałem o filtr paliwa
    i przy 2000 roczniku 1.8 benzyna 16TS nie ma filtra czy to pomyłka w katalogu, dziwne? :shock:
    primoszko
    primoszko
    Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 01 2004
    Przebieg/rok: 42tys. km
    Auto: Alfa Romeo 156
    Silnik: 1.8 144KM
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
      Limitowana wersja Mazdy3 MPS
      Mazda Motor Poland wprowadza specjalną wersję modelu Mazda3 MPS, która jest już w ofercie salonów sprzedaży w całej Polsce. Oferta obejmuje 10 egzemplarzy Mazdy3 MPS. Mazda3 MPS została wzbogacona o nowe elementy ...