REKLAMA
Po dzisiejszej wizycie na giełdzie w kręgu mojego zainteresowania pozostały tylko dwa auta:
Alfa Romeo 156 1.9JTD oraz Audi A4 1.9TDI. Poszukuje atrakcyjnego z wyglądu diesla w kwocie 17-18tyś zł. Autem nie będę jeździł dużo (około 8000 rocznie) jednak auto będzie stało większość czasu na dworze. Z wyglądu bardziej podoba mi się Alfa jednak Audi również ma ciekawą stylistykę. Siedzi mi się w obu bardzo fajnie. Kupując Alfę szukał bym samochodu w kwocie 12-13tyś zł, resztę bym zostawił sobie na ewentualne naprawy (zwłaszcza wymianę zawieszenia). Kupując Audi całą kwotę będę musiał wydać na auto z rocznika 97-98. Jestem bardziej skłonny ku Alfie, jednak boję się że jakaś awaria może mi unieruchomić samochód a jako że jestem słabo obeznany w nawet najprostszych naprawach musiał bym korzystać z napraw w serwisie:/ oraz że za pięć lat sprzedanie takiej Alfy może być nie lada problemem ponieważ nawet teraz nikt nie patrzy już na piętnastoletnie Alfy ze względu na ich wysokie koszty utrzymania.
Proszę o pomoc!!