Alfa romeo 147 1.9 jtd 115km

27 Sty 2019, 18:11

Cześć! Zamierzam kupić swój pierwszy samochód, dużo się zastanawiałem co wybrać i natknąłem się na alfe romeo 147 czytałem sporo, że dużo problemów, jednak posty te były stare i chciałbym się dowiedzieć jak to wygląda teraz.
Dodam, że kwota jaką mogę przeznaczyć na samochód to max 10 tys i czy w tej kwocie znajde jakąś dobrą, zadbaną alfe, żebym nie musiał kupować karnetu na lawete :D
Pozdrawiam
Grzesiek1601
Obserwowany

29 Sty 2019, 00:26

Cześć, mam dokładnie to czego dotyczy post :) Przez 2 lata poza wymianą oleju itp. zrobiłem przednie wahacze dolne, koło pasowe, wyczyściłem EGR, wymieniłem silniczek wycieraczek i jutro wymieniam czujnik położenia wału. Moja jest z 2004 roku, i tak naprawdę porównując do jakiegoś 1.9TDI znajomego który jest dosyć popularny, zrobiłem dużo mniej. Według mnie jeśli chcesz 147 w dieslu to karnet na lawetę broń boże nie będzie potrzebny, ale jeśli nie zwrócić uwagi na korozję to dobry blacharz się przyda :D U mnie niestety progi bardzo się posypały i podłoga od strony pasażera, blacharz wycenił na ok. 1600zł z malowaniem 2 przednich nadokli bo mam odpryski. Wydaje mi się że do 10k na spokojnie znajdziesz baardzo fajny egzemplarz :)
xCymeS
Nowicjusz

Auto: Nie mam

29 Sty 2019, 11:05

Tak, do tej kwoty znajdziesz ciekawą Alfe 147 w szczególności polecam kierować się w stronę jednostek JTD, czyli silników diesla który były po prostu bardzo udane.
Salko
Aktywny

Auto: Seat Leon
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jak bezpiecznie wyjechać z zaspy śnieżnej?
    Padający śnieg w połączeniu z wiejącym wiatrem powoduje powstawanie zasp śnieżnych, głównie na poboczach dróg. Jazda przez zaspy wymaga wysokich umiejętności i odpowiednio przygotowanego samochodu. Pojawiające ...