Alfa Romeo 147 - czujnik cofania

26 Paź 2014, 19:19

Witam. Kilka dni temu kupiłem AR 147 po lifcie z 2006 TS 1,6 105km. Właściciel mówił, że prawy środkowy czujnik cofania jest zepsuty, ale z tego co sprawdzałem to wszystko działało w porządku, aż do pierwszego deszczu. Padało dwa dni z rzędu, i od tego czasu czujniki cofania nieustannie piszczą, a samochód już kilka dni nie miał kontaktu z wodą. Dodam, że jeżeli przycisnę mocniej do środka ten "uszkodzony" czujnik, to wszystko ucicha. Po przyłożeniu ucha każdy z nich "tyka" przy biegu wstecznym więc wygląda jakby było w porządku. Co to może być, i dlaczego przed deszczem wszystko było ok i normalnie działały? Mimo tego, że właściciel wspominał, że ten czujnik jest raczej do wymiany. Czujniki raczej nie są w tym samochodzie oryginalnie zamontowane, bo ekranik na którym pokazana jest odległość od przeszkody jest wmontowany w rogu szyby.
konrad53
Nowicjusz

Auto: Nie mam

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cusco tuninguje nową Toyotę Suprę
    To było pewne. Na rynku tuningowym pojawia się coraz więcej części do nowej Toyoty GR Supry. Tym razem coupé Toyoty na warsztat wzięło japońskie Cusco. Firma nie postawiła jednak na poszerzone nadkola czy wielkie skrzydło, ...