Alfa Romeo 147 czy inne?

21 Cze 2013, 11:55

Witam,

Przymierzam się do zakupu innego samochodu. Poszukałem w internecie i wpadła mi w oko Alfa Romeo 147. Znalazłem takie ogłoszenie:
[ [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ]

Wydaje mi się ono interesujące. Prosiłbym Szanownych Forumowiczów o ocenę tego konkretnego modelu. Cena wydaje mi się korzystna, ale może się mylę... Czy Waszym zdaniem na pierwszy rzut oka samochód jest OK, tzn. czy warto jechać go oglądać?

Z góry dzięki za odpowiedź
Maarcin21
Obserwowany

Auto: Opel Astra G

21 Cze 2013, 12:43

Po co sobie na siłę życie utrudniać i kupować samochód z podwyższonym ryzykiem awaryjności?
Chyba, że alfa naprawdę Ci się podoba i jesteś finansowo przygotowany na częste i kosztowne naprawy.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

21 Cze 2013, 13:01

To mówisz , że te samochody są aż tak awaryjne?
Auto mi się podoba ale skoro jest aż takie duże ryzyko...

Wolał bym taki samochód który jest naprawde warty swojej ceny i bezawaryjny.
Maarcin21
Obserwowany

Auto: Opel Astra G

21 Cze 2013, 17:39

Owszem Alfa to auto z podwyższonym ryzykiem awaryjności i w dodatku po zdjęciach widać że auto od młodego gniewnego więc tym bardziej odpuść.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

21 Cze 2013, 21:04

A co się w Alfie 147 1.6 psuje ponad miarę?
Proste zawieszenie, silnik bez wariatora(105 KM), elektroniki mało, zabezpieczenie antykorozyjne niezłe,nie bardziej ryzykowny wybór niż Stilo 1.6, co nie znaczy, że to jakoś wybitnie udane auto.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy przekraczasz dozwoloną prędkość?
    Każdy z nas wie jakie mamy drogi i ograniczenia. Znaki ograniczające prędkość które często stoją w miejscach bezzasadnych (bo np. drogowcy zapomnieli zabrać po jakiejś naprawie drogi), są to bardzo częste przypadki ...
    Wolniej! - nie zawsze znaczy bezpieczniej
    Nadmierna prędkość należy do najczęstszych przyczyn wypadków drogowych. Czy jednak oznacza to, że im wolniej jedzie kierowca, tym lepiej? W wielu sytuacjach taka zasada się nie sprawdzi. Znaki określające ograniczenie ...