Alfa Romeo 147 w dieselku - warto ? DORADCY ! Pomóżcie :)

22 Lip 2013, 00:47

Jak niektórym wiadomo, patrzę ostatnio za samochodami spełniającymi moje wymagania :

- EKOnomiczność ( spalanie auta nie powinno być duże, awaryjność też )
- Dynamiczny silnik
- Cena +/- 11 500 zł
- Wielkość podobna do Fiata Bravy / auto nie mniejsze
- W miarę pojemny bagażnik
- Komfort Jazdy
- Wygodne zawieszenie
- Auto w miarę ładne
- Rocznik +2001

Długo surfowałem po necie, aż tu nagle zwróciłem uwagę na Alfę Romeo 147 w dieslu. Poszedłem na tablica.pl , a tam się zdziwiłem... taka niska cena za takie auto ? O co tu chodzi ? Mniejsza z tym... zachwyciłem się mocno tym samochodem :D W tym miejscu mam pytanie - czy warto ? Jakie są wady i zalety takiego wozu ? Słyszałem, że zawieszenie jest w tym samochodzie katastrofalnie awaryjne :( czy to prawda ? Drodzy eksperci... doradźcie ^^ p.s. jak byście mogli, to opiszcie - jakim postawione przeze mnie wymagania spełnia 147 ? Uzasadnijcie swój wybór ;)
LoveCars22
Nowicjusz

Auto: Ursus !
Paliwo: Inne
Typ: Inny

22 Lip 2013, 11:05

po raz drugi p.s. :D ... no chociażby takie ogłoszenie ----> [link do Tablica wygasł] , warto ? :)
LoveCars22
Nowicjusz

22 Lip 2013, 13:49

LoveCars22 napisał(a):Długo surfowałem po necie

Chyba jednak nie zaglądałeś do neta bo wiedziałbyś wystarczająco dużo o Alfie i nie byłoby tematu.

LoveCars22 napisał(a):EKOnomiczność ( spalanie auta nie powinno być duże, awaryjność też )

A jakie ma to znaczenie przy reszcie kosztów.

Nie zastanawia Cię fakt ceny rynkowej Alfy? A może myslisz że jesteś taki wyjątkowo sprytny i kupisz fajne auto, tanio tak bez powodu i mało palące hmmm...??? Ciekawe...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

22 Lip 2013, 16:51

Po 1. "Długo surfowałem po necie, aż tu nagle zwróciłem uwagę na Alfę Romeo 147 w dieslu" <--- może weź to na chłopski rozum ? Surfowałem do momentu znalezienia Alfy
Po 2. Nie szukam auta dla mnie, co wynika z mojego poprzedniego wątku
Po 3. Mam 13 lat, interesuje się motoryzacją, ale jestem ślepy dziedzinie pt. "Jak kupować samochód". Więc założyłem ten wątek by dowiedzieć się czegoś o Alfie od was !! W końcu jesteście bardziej w tym temacie rozgarnięci

Więc ? Może ktoś mi normalnie odpowie, a nie od razu cwaniaczy ?

Czekam na miłą odpowiedź !
LoveCars22
Nowicjusz