Chcę kupić Alfe 147, benzyna, fajnie jak by była skóra w środku w ciemnym kolorze, lakier preferowany czarny. Skóra i kolor nie są warunkiem koniecznym. 3/5 drzwiowa, bez znaczenia. Myślę, o tym żeby kupić możliwie jak najtaniej a później doinwestować więc szukam czegoś w cenie ~6000 zł (mniej, lepiej). Będę chciał też założyć do niej instalację LPG.
Co myślicie o tym ogłoszeniu: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ?
Na Twoim miejscu poszukałbym polifta w normalnej kasie. Podejście "kupię tanio, resztę doinwestuję" jest dobre, ale co najwyżej w przypadku klasyków lub droższych aut.
1.6 105 jest o tyle dobry, że nie ma (awaryjnego) wariatora zmiennych faz, ale osiągi zupełnie nie przystają do tego wozu.
mike napisał(a):ale osiągi zupełnie nie przystają do tego wozu.
Tak między bogiem a prawdą to tylko ten 1.8 150 KM jedzie jak na te autko... Najsłabszy 1.6 to żart, a ten mocniejszy jest dopiero w porządku, jak brać to 1.8 albo JTD które wyjdzie najlepiej (przynajmniej tłoka nie rozsadzi).
Nie było 1.8 w 147, mówisz o 2.0 Niby jest to najlepsze rozwiązanie, bo dynamika, bo dość fajny dźwięk jak na r4, ale spalanie (benzyny i oleju) dość duże
Nowa Mazda CX-3 Nowy kompaktowy SUV - Mazda CX-3 – debiutuje podczas targów motoryzacyjnych w Los Angeles. CX-3 jest piątym modelem z nowej generacji samochodów Mazdy wyposażonych w technologię SKYACTIV i zaprojektowanych w myśl filozofii ...
Zarazki i bakterie na kierownicy, drążku zmiany biegów i w bagażniku Wiosną warto w kompleksowy sposób zadbać o nasze auto. Nie wystarczy kilkuminutowa wizyta na myjni, bo ważne jest również umycie podwozia z soli oraz dokładne wyczyszczenie wnętrza samochodu. Z badań wynika, ...
No czy 1.6 czy 2.0 to obydwa nie są zbyt udane, ale 2.0 chociaż jedzie przyjemnie jak na takie autko. 1.6 niby mniej awaryjne (co nie znaczy, że na dobrym poziomie) ale dla takich osiągów to moim zdaniem bez sensu...
JTD tutaj króluje a i mocy będzie sporo (zawsze można dać nową mapę + lekkie mody).
Tak czy siak, czy TS czy JTD trzeba mieć portfel na serwis i serduszko, które wybaczy fochy Włoszki
1. Ładna. 2. Było coś z przodem. Lewe tylne koło albo mi się wydaje, albo jest pochylone. 3. Jakiś wieloodcieniowy albo jestem przewrażliwiony. 4. Sam widzisz co ma z przodem, od Ciebie zależy czy chcesz.
Odnośnie JTD i wypowiedzi mike, tak, ale skoro chce 147 to wybierzmy mu najmniejsze zło Nie pytał czy jest tanio.
Myślałem o benzynie 105KM ponieważ nie ma wariatora, a czytałem, że w przypadku awarii silniki benzynowe są tańsze w naprawie niż diesel a jeśli chodzi o moc to ja będę się przesiadał z seicento 900 więc dla mnie pewnie te 105KM nie byłoby wcale mało.
Chyba się będę zastanawiał między TS 105KM a JTD 140/150KM, czyli póki co ta Alfa z pierwszego posta vs ta czerwona.
No i na plus benzyny, że mógłbym gaz włożyć i tankować równie tanio jak dieslem a przy tym koszty serwisowania mniejsze.
Alfy z TSem 105KM też widzę, że raczej tańsze do kupienia...
@mike dość się najeździłem i naoglądałem banalnych aut więc takich nie chcę, na marki premium mnie nie stać aktualnie bo jestem dopiero na początku kariery zawodowej, więc wybór padł na Alfę 147 =]
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.