Otóż posiadam prawo jazdy od mniej / więcej maja 2015 roku i od tamtego momentu do dnia dzisiejszego jeżdżę rodzinnym Volvo V50 2.0D 2005r (Kombi). Niestety, ale zaczynają się problemy z jego dostępnością i trzeba myśleć nad własnym autkiem.
Poszukuję samochodu, który będzie:
a) wygodne (mam 2m wzrostu i nie chciałbym się w nim "kisić"), b) tani w eksploatacji (tanie części oraz inne opłaty), d) miało przyjemne dla oka wnętrze (żeby nie było to kanciaste średniowiecze)*.
*- wygląd zewnętrzny raczej mało mnie obchodzi, wyżej stawiam komfort jazdy.
Samochód ma służyć głównie jako wozidełko do pracy / na studia, więc dziennie będę robił <80 km.
Moje typy:
Opel Corsa C Renault Clio II Nissan Almera N16
Jestem z lubelskiego i dobrze by było, gdyby w mojej okolicy można by było już coś fajnego znaleźć. Kwestie motoru do w/w modeli pozostawiam wam, jednakże chciałbym nadmienić, że 1.2 lub 1.4 powinno bezproblemowo mi wystarczyć.
Taoros napisał(a):wygodne (mam 2m wzrostu i nie chciałbym się w nim "kisić"),
Taoros napisał(a):Opel Corsa C Renault Clio II
wygrywasz medal z kartofla
Jeśli masz 2m wzrostu to jesteś w sumie skazany na wozy typu Passeratti, Mondeo, Omega etc. Ja mam 1.8m i w takich małych piździkach czuję się mało komfortowo, a co dopiero przy Twoim wzroście Poza tym Almera n16 jest awaryjna
Na kursie w Yarisce było całkiem ok (może fotel na dłuższą metę był męczący), ale wydawało mi się, że podane przezemnie auta są większę toć i w środku fotel pojadzie dalej.
To już sam musisz sobie odpowiedzieć, czy chcesz męczyć się za własne pieniądze ale skoro przyszedłeś tutaj po poradę to wybijemy Ci z głowy takie chrupki, które z komfortem mają niewiele wspólnego
Nie chcę się męczyć, bo zamierzam przyszłym samochodem długo pojeździć, także dobrze by było, gdybym nie miał mu nic do zarzucenia w kwestii komfortu.
Przy okazji oświadczam, że jeżeli będzie coś interesującego w przedziale do 10 tyś. zł, to jestem w stanie się na tyle wykosztować (oczywiście mam na uwadzę +2k na ewentualne naprawy / wymiany)
BMW M6 Gran Coupe: siła i estetyka w najczystszej formie Na salonie NAIAS 2013 w Detroit BMW M przedstawi premierowy trzeci wariant nadwoziowy BMW M6, wysokiej klasy samochodu sportowego. Nowy BMW M6 Gran Coupe łączy charakterystyczne dla aut spod znaku M osiągi z wyjątkowymi walorami ...
Jakieś inne propozycje? - Chciałbym mieć co najmniej 2 do wyboru.
Co do C5 - jest całkiem ok (wnętrze ujdzie, ale jeżeli jest tak komfortowe jak mówią, to biorę), z tego co pamiętam, to jest to niezła "krowa" (obstawiam, że będzie to bardziej rodzinny samochód od naszego Volvo). Rozumiem, że chodziło Ci o I-szą generację? - Naprawdę da radę znaleźć ładny egzemplarz takiego wozu do 10k? Wybrałbym najprawdopodobniej 1.8i i z tego co widzę ma napęd na tył - czy nie odbije mi się to przy moim małym doświadczeniu? Do tego pali całkiem sporo według raportów, więc pewnie go to zdyskwalifikuje.
Citroen C5 ma napęd na przód,Corolla E12 jak już szukać to z tym 1.6 i 10k to raczej takie minimum. Może Civic VII starszy rocznikowo będzie ale do dostania z 1.6 VTEC Jak 1.4 wystarczy to można szukać do 10k
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.