Alfa romeo 156 1.9jtd

16 Kwi 2012, 15:49

Witam, dzisiaj sprzedałem nissana almere 1.4 i zamierzam kupić coś innego :) dzisiaj oglądałem tą alfe [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] i wygląda na dobra, silnik ładnie pracuje i wgl, ale mam do was pytanie czy warto ją kupić, czy taki przebieg na ten silnik to dużo czy mało? jak z awaryjnoscia, nie chce odpowiedzi typu kolegi znajomy miał alfe itd. Z góry dzięki za odpowiedzi, pzdr.
Revo94
Nowicjusz

Miejscowość: Pila

16 Kwi 2012, 16:13

Tylna klapa krzywo spasowana i oznaczenie silnika z innego modelu więc raczej na 100% był robiony tyłek.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

16 Kwi 2012, 16:19

oznaczenie jest dobre, 1.9jtd, tylko w opisie aukcji sie walnał i napisał 2.4. A po czym widzisz ze tylna klapa jest źle spasowana :?:

A o silniku co sądzisz?
Revo94
Nowicjusz

16 Kwi 2012, 16:33

Zobacz sobie jak klapa ładnie opada na dół z lewej strony a z prawej strony jest już ku górze.
Silnik jak silnik,jeden z lepszych.
TFSI
Stały forumowicz

16 Kwi 2012, 16:38

Aha po światłach widać tylnich jak się przyjrzałem, kurde szkoda :/ wiec mówisz że lepiej nie kupować.
Revo94
Nowicjusz

16 Kwi 2012, 16:44

No niewiem jak mocno dostała.
TFSI
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego kierowcy ignorują znaki drogowe?
    Według informacji płynących z Komendy Głównej Policji najczęściej wystawiane mandaty dotyczą przekraczania dozwolonej prędkości oraz za wykroczenie względem pieszych. Najnowsze badania pokazały, że prowadzący pojazdy ...
    Bezpieczna zmiana pasa ruchu - martwe pole w lusterku
    W ubiegłym roku nieprawidłowa zmiana pasa ruchu była przyczyną 480 wypadków drogowych spowodowanych przez kierujących(1). Manewr ten wykonujemy tak często, że łatwo możemy zapomnieć się i nie skontrolować wcześniej ...

16 Kwi 2012, 16:53

Dobra, jutro jade jeszcze raz to sie przyjrze bliżej tej klapie, a czy z tym przebiegiem 220tyś to zaraz silnik sie nie rozleci :?: i jak jest z tym zawieszeniem do alfy bo wszyscy mówie że trzeba je czesto wymieniac.

Bo jak by sie okazało że to lekka stłuczka była to raczej bym ją kupił, bo wyglądałą mi zadbaną.
Revo94
Nowicjusz

16 Kwi 2012, 19:56

ja w sobote sprzedalem swoja alfe tyle ze po lifcie z 2005 roku , z tym ze moja miala na liczniku kolo 300tys :) tego od pazdziernika do soboty zrobilem kolo 60tys :) sprzedalem bo zawieszenie nadawalo sie do generalnego remontu i wlasnie patrz na zawieszenie bo to jest bolaczka tych samochodow radzil bym jedoglebnie sprawdzic
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

17 Kwi 2012, 06:36

Nie tylko tył, przednie drzwi pasażera dołem odchodzą aż miło. Coś za bardzo wypolerowana - żadnej rysy ani zmatowienia lakieru po takim przebiegu? Tego nawet moje nie mają :)
mstrucz
Aktywny

Miejscowość: Gdynia

17 Kwi 2012, 09:26

No o zawieszenie w Alfie trzeba dbać, jest delikatne, zajebiście samochód się trzyma drogi, ale nie wolno zaniedbywać nawet pierdółek. Silnik super. Jak znajdziesz bezwypadkową i zadbaną to dobry wybór.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Kwi 2012, 14:19

alfy nie kupilem, tylnia klapa byla ok, ale tylne dzrwi od pasarzera byly dosc mocno przerysowane (wczoraj jeszcze byly ladnie wypolerowane ), te drzwi to sa odgiete od boku po tym przerysowaniu tak jakbym ktos je zachaczyl o rog sciany, silnik ogolnie ok, ale mysle ze do 10tys kupie w troche lepszym stanie w tym silniku.
Revo94
Nowicjusz