Alfa Romeo 159 czy Honda Accord ?

14 Kwi 2009, 20:05

Witam. Chciałbym Was prosić poradę. Otóż stoję przed wyborem zakupu samochodu. W moim przedziale cenowym najlepiej moje zachcianki spełniają następujące bryki :

- Alfa Romeo 159 (2009) 1.9 JTD
- Honda Accord (2009) benzyna 2.0

Obydwie nówki z salonu (niestety w moim małym mieście mały wybór) z chyba standardowym wyposażeniem tzn. bez nawigacji ani tych bajerów jak zmieniarka, kamera cofania itd.

Obydwa mają dość podobne osiągi, spalanie niemalże identyczne, podobna klasa i komfort jazdy. Ja jeżdżę dość agresywnie w mieście ale na trasach staram się jeździć oszczędnie. I przede wszystkim dużo. Mam 50 km w jedną stronę do pracy (dobra droga do dużego miasta) i jeżdżę też trochę w mieście. Czasem na jakieś wakacje.

Powiem szczerze że mam faworyta ale chciałbym jeszcze poznać opinie większej liczby osób które jak to się powszechnie mawia "znają się na motoryzacji" i najlepiej jakby miały doświadczenie z tymi samochodami.

Z góry dziękuje za pomoc ;-)
MadDriven
Nowicjusz

14 Kwi 2009, 21:37

[link do autocentrum.pl wygasł]
[link do autocentrum.pl wygasł]
nie ma co się powielać.
Poczytaj a sam sobie odpowiesz najlepiej. Wybierasz między dwoma samochodami to z łatwością wybierzesz ten, który bardziej Ci odpowiada.
Maq
Nowicjusz

15 Kwi 2009, 14:04

Ja kupiłbym piękną seksowną Włoszkę nie dlatego,że od Hondy lepsza bo tak nie jest,styl ,styl,uroda i ten silnik,no i dlatego że nowa! :wink: EEEch piękny samochód ,nie wiem dlaczego ale gdy widzę gości jadących tą Alfą mają takie wyrazy twarzy jakby byli pod wrazeniem czegoś no ale gdy patrzę na tych ktorzy jadą Hondami też to widzę! :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Wyższa szkoła jazdy dla kierowców i narciarzy
    Wyjazdy na narty dają miłośnikom tego sportu dużo radości i satysfakcji. Wbrew pozorom narciarstwo alpejskie i podróżowanie samochodem mają wiele wspólnego. By przyjemne doznania z jazdy na nartach i podróży ...