Alfa Romeo 159 - czy to dobry wybór?

05 Cze 2018, 08:36

Witam,
z kilku samochodów nad którymi się zastanawiałem tj. (E90, E60, S80, SAAB 9-3) dokonałem wstępnego wyboru, którym jest Alfa Romeo 159.

Dyskutując jednak w innym temacie, pewien użytkownik zasugerował że przy moim użytkowaniu samochodu, to znaczy około 15-20 tysięcy kilometrów rocznie. Generalnie krótkie dystanse codziennie, jazda po mieście i rzadziej dłuższa trasa - ten samochód jednak nie jest dla mnie ze względu na to że to diesel.
I tu pojawia się moje pytanie dlaczego? Jestem zupełnym laikiem w motoryzacji dlatego każdą taką opinię traktuję zupełnie poważnie i chce rozwiać wszelkie wątpliwości przed zakupem auta.

Z drugiej strony kolejny użytkownik napisał, że dobrej alfy 159 w okolicach 20 tysięcy złotych nie kupię, w takim razie w jakiej cenie powinien być ten egzemplarz skoro większość na otomoto stanowi przedział cenowy 18-23k złotych.

Jeżeli jednak zdecydowałbym się na 159, wybrać silnik 2.4 JTD czy mniejszy 2.0?

Pozdrawiam
Marcepan97
Nowicjusz

Auto: Honda
0

05 Cze 2018, 08:41

Masz już swój temat, będziesz zakładać każdy kolejny po jednym samochodzie? Pisz w starym.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Moto Session 2020
    Hala wypełniona autami klasycznymi - Auta luksusowe i sportowe np. Aston Marin Vanquish, Nissan GTR , Dodge Viper SRT Limited Edition, Ford Mustang Rouch, Corvetta C7, Lamborghini Huracan, unikatowe amcary, najciekawsze modele ...