Alfa Romeo 159 do oceny 2.4 jtdm

05 Kwi 2015, 09:47

Cześć.
Co możecie powiedzieć o tych alfach? Warto się, którąś zainteresować?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

I jak to jest z tymi nowszymi alfami.. dalej tak się "sypią" czy to już tylko mit? Proszę o obiektywne opinie. Pozdrawiam
fenistil
Nowicjusz

Auto: nie mam

05 Kwi 2015, 10:17

1. Jakaś taka składana (przód). Drzwi z lewej w innych odcieniach. Przebieg przemilczę, cena trochę za niska
2. Zobaczyłem cenę i dalej nie ogladałem. Złom
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

05 Kwi 2015, 10:32

fenistil napisał(a): jak to jest z tymi nowszymi alfami.. dalej tak się "sypią" czy to już tylko mit?

Nie sypią. W 156 leciało zawieszenie i elektryka, tutaj już to jest opanowane. W dodatku silniki diesla są bardzo dobre więc mamy bardzo dobre auto, które tanio (ale nie za tanio jak w linkach) można kupić z powodu stereotypów :ok:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

26 Maj 2015, 11:50

Więc tak. Jakiś czas temu sprzedawałem swoją alfę. Nie sprzedałem gdyż przyszedł klient, popłakaliśmy się z żoną i alfa została. Zastanawiający jest jednak jeden fakt. Przez pierwszy tydzień od okazania ogłoszenia nie odezwał się w sprawie ogłoszenia nikt a w drugim rozdzwoniły się telefony. Okazało się że gro z tych którzy dzwonili przez pierwszy tydzień szukali informacji o samochodzie na forum, w klubach, u mojego mechanika i innych użytkowników alfy. Później dowiedziałem się że mój mechanik odbierał 10 telefonów dziennie co robiłem, kiedy i czy warto kupić itd. I okazuje się że akurat alfa romeo 159 jest szczegółowo monitorowana na aukcjach przez zapaleńców i tych co chcą kupić i że ciągle przewijają się te same ogłoszenia samochodów których nikt nie chce. A te nieliczne które kupić warto sprzedają się na pniu (pierwszy klient zadzwonił do mnie powiedział że przyjeżdża i jeżeli jest taka jak opisałem bierze bez targowania - po czym chciał wziąć). Więc ostrzegam kolego abyś się nie napalał tylko dobrze temat przejrzał i poświęcił trochę czasu. Bo alfa jest wspaniała co nie oznacza że tania. Więc kupienie słabego egzemplarza może mocno narazić na szwank twój budżet lub puścić z torbami.
diddy79
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 04 1999
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Renault Talisman
Silnik: 1,6 dCi 160 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2018
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Która firma króluje na rynku kabrioletów?
    Co wspólnego mają ze sobą Mercedes 170 S z 1937 roku, 540-konne Audi R8 Spyder czy ekstremalnie luksusowy i niebotycznie drogi Rolls-Royce Down oraz Mercedes-AMG GT? Każdy z tych samochodów został wyposażony ...