26 Maj 2015, 11:50
Więc tak. Jakiś czas temu sprzedawałem swoją alfę. Nie sprzedałem gdyż przyszedł klient, popłakaliśmy się z żoną i alfa została. Zastanawiający jest jednak jeden fakt. Przez pierwszy tydzień od okazania ogłoszenia nie odezwał się w sprawie ogłoszenia nikt a w drugim rozdzwoniły się telefony. Okazało się że gro z tych którzy dzwonili przez pierwszy tydzień szukali informacji o samochodzie na forum, w klubach, u mojego mechanika i innych użytkowników alfy. Później dowiedziałem się że mój mechanik odbierał 10 telefonów dziennie co robiłem, kiedy i czy warto kupić itd. I okazuje się że akurat alfa romeo 159 jest szczegółowo monitorowana na aukcjach przez zapaleńców i tych co chcą kupić i że ciągle przewijają się te same ogłoszenia samochodów których nikt nie chce. A te nieliczne które kupić warto sprzedają się na pniu (pierwszy klient zadzwonił do mnie powiedział że przyjeżdża i jeżeli jest taka jak opisałem bierze bez targowania - po czym chciał wziąć). Więc ostrzegam kolego abyś się nie napalał tylko dobrze temat przejrzał i poświęcił trochę czasu. Bo alfa jest wspaniała co nie oznacza że tania. Więc kupienie słabego egzemplarza może mocno narazić na szwank twój budżet lub puścić z torbami.