REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
pazday napisał(a):Nie spodziewam się serwisu alfy za pół darmo, ale też koszta nie są jakieś mega wysokie jak w Lexusie czy BMW chyba nie?
pazday napisał(a):ie spodziewam się serwisu alfy za pół darmo, ale też koszta nie są jakieś mega wysokie jak w Lexusie czy BMW chyba nie?
Miłośnikiem alfy nazwać się nie mogę, bo nigdy jej nie miałem, ale to auto jest po prostu przepiękne, silniki dieslowskie są dynamiczne i podobno super się prowadzi (kolega ma 159).
Alfa z tego co czytałem jest też dobrze zabezpieczona przed gniciem, co też jest sporym plusem, bo większość aut jakie na tym forum wymieniałem odradzano mi właśnie ze względu na problemy z rdzą.
Czy z kosztami utrzymania alfy 159 naprawdę jest aż tak tragicznie?
pazday napisał(a):Alfa z tego co czytałem jest też dobrze zabezpieczona przed gniciem
pazday napisał(a):Miłośnikiem alfy nazwać się nie mogę, bo nigdy jej nie miałem, ale to auto jest po prostu przepiękne, silniki dieslowskie są dynamiczne i podobno super się prowadzi (kolega ma 159).
Ossy napisał(a):Lexus będzie raczej tańszy niż BMW czy AR (mam na myśli benzyniaki w tej klasie np. IS250).
Ossy napisał(a):Benzyna do 25 tysięcy:
Audi A4B7 1.8T
Ford Mondeo MK4 2.5T
Honda Accord VII 2.4
Lancia Delta 1.4T
Mercedes W203 1.8K/2.5/3.0
Renault Laguna 2.0T
Saab 9-3 2.0T
Volvo S40/S60 2.5T
pazday napisał(a):Saab prezentuje się naprawdę fajnie - oczywiście wersja po lifcie. O którym 2.0T pisałeś, bo jest ich kilka? Ten 210KM? Pytanie jak z serwisowaniem tego auta, awaryjnoscią tego silnika i spalaniem? Rozumiem, że w porównaniu z Alfą (2.2 jts) wszystko na korzyść Szweda? I jak z prowadzeniem? Jeśli się nie mylę, to chyba bardzo dobrze jeździ?
pazday napisał(a):Jeździłem tym accordem i szczerze mówiąc nie porwał mnie
mike napisał(a):A3 coupe? To jakiś nowy model?
andrewb25 napisał(a):Skoro lepsza jakaś gówniana Alfa czy Saab od porządnej Hondy Accord czy od Volvo ze słusznym silnikiem no to ja przepraszam wychodzę.
mike napisał(a):Na Focusa mk2 ST słaby budżet