Alfa romeo 159

09 Maj 2021, 07:01

Mam prośbę o praktyczne opinie na temat alfy 159. Czy warto kupić ten samochód, jeśli tak to na co zwracać szczególną uwagę, jakie motory polecacie? Chodzi o główne czynniki, które trzeba wziąć pod uwagę przy zakupie. Z tego co widzę to nie jest zły samochód, każdy ma swoje wady i zalety. Biorąc pod uwagę budżet i jakość wykonania wychodzi tak na 4/5. Jak wy to widzicie?
MotoFan777
Początkujący

09 Maj 2021, 07:50

Powiedzmy, że jestem na etapie szukania takiego auta i coś tam się zorientowałem co jest na rynku.
Ile masz na to kasy? Szukasz perełki czy nie masz problemu z robieniem poprawek?
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

09 Maj 2021, 09:03

Nie umiem robić poprawek, 15 tysięcy, szukam egzemplarza, który posłuży, rozumiem że ogólnie model auta jest ok ?
MotoFan777
Początkujący

09 Maj 2021, 09:27

znalazłem coś takiego :

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
MotoFan777
Początkujący

09 Maj 2021, 09:56

MotoFan777 napisał(a):znalazłem coś takiego :

Jeżeli jesteś świadomy kosztów 159 ładne auto a 2,4 fajna opcja silnikowa. Osobiście nie trzymalbym się kurczowo ceny tylko stanu. Czyli wolałbym przepłacić i mieć niski przebieg i idealny stan.
Dokładnie sprawdziłbym zawias, przednie sanki, rdzę progów.
Do tego zostaje silnik no ale tu będzie trochę loteria. Zwróć uwagę na sprzęgło i klimę.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

09 Maj 2021, 11:17

No ja szczerze mówiąc po obejrzeniu 2 sztuk za 15k zrezygnowałem, może się gdzieś znajdzie i coś wartego uwagi za taką kasę ale nie będę przez pół Polski jeździł.

szybki napisał(a):Czyli wolałbym przepłacić i mieć niski przebieg i idealny stan.

Jakiś czas temu była wystawiona w Chełmie (u pewnego handlarza z Kielc, który ma tam "drugi plac") 159, czerwona sw, 2011 z przebiegiem bodaj 106kkm, świeżo sprowadzona za 33k. Do zdjęć można było fapować a okazała się grubym ulepem
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jakie powinny być nawyki dobrego kierowcy?
    Mianem dobrego kierowcy określamy osobę która stara się popełniać jak najmniej błędów podczas prowadzenia i użytkowania auta. Taki kierowca powinien również dbać o swoje auto i regularnie poddawać je ...

09 Maj 2021, 13:01

Invi napisał(a):Jakiś czas temu była wystawiona w Chełmie (u pewnego handlarza z Kielc, który ma tam "drugi plac") 159, czerwona sw, 2011 z przebiegiem bodaj 106kkm, świeżo sprowadzona za 33k. Do zdjęć można było fapować a okazała się grubym ulepem

Przyjmij zasadę że jedna jaskółka wiosny nie czyni. Źle trafiłeś i tyle.
Musisz szukać.
Można iść w kupienie czegoś taniej ale zazwyczaj to taniej kończy się drożej i jest jeden temat bardzo trudny do zlikwidowania który mnie bardzo mocno drażni. Ogólne rozciapcianie zaniedbanej sztuki połączone z dużym nalotem.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe