Alfa Romeo 3.2 GTA na co zwrócić uwagę przy zakupie ?

06 Gru 2019, 11:57

Witam, na co zwracać uwagę przy zakupie alfy romeo 147 gta ? mam do obejrzenia parę egzemplarzy i nie do końca jestem pewien na co zwrócić szczególną uwagę, jaka powinna być cena tego modelu i czy za 35,40 k kupie dobry egzemplarz ? Pozdrawiam serdecznie i dziekuję
igorekk
Obserwowany

06 Gru 2019, 13:58

Głównie to na stan ogólny i musi być pewny serwis. Musisz wiedzieć że GTA jest mega drogie w serwisie/naprawach a znalezienie czegoś używanego graniczy z cudem, napewno musisz zwrócić największą uwagę na pracę silnika bo po 1 wycieraja się tam walki rozrzadu więc trzeba słuchać czy nie cyka za mocno a po 2 ECU przepustnicy jest nmwrazliwy i jak coś jest nie tak to nie chodzi na wszystkie Gary lub obroty faluja lub sypie checkiem. Należy też sprawdzić zapamiętane błędy na kompie

Dowiedz się też ile kosztuje wymiana rozrzadu bo tam silnik trzeba wyciągać do tej operacji
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

06 Gru 2019, 16:44

Chcesz kompleksowej informacji na temat tej jednostki silnikowej-zapraszam na forum alfaholicy. Znajdziesz tam wszystko o co pytasz i również to czego nie znajdziesz na innych forach motoryzacyjnych. Wbrew obiegowej opinii nie ma się czego bać.Samochód jak wiele innych.Mi też odradzano kiedy szukałem mojej perełki FC,bo silnik,bo koszty bo nie ma serwisu i takie tam....Z Alfą i z tym silnikiem jest podobnie.Pozdrawiam i zapraszam ;-)
fiatcoupepolska. pl
fiatcoupe
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Brydzia
Auto: Fiat Coupe 2.0 20VT
Silnik: 2.0.20VT-220 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

@Mii - pierwszy SEAT oferowany wyłącznie on-line
    Krótko po wprowadzeniu do sprzedaży miejskiego auta SEAT-a modelu Mii, hiszpański producent wprowadza unikalną wersję swojego przedstawiciela segmentu A – @Mii, który będzie dostępny tylko przy zamówieniu ...